CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan, demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir.

22.05.2016 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan, demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir. Onun da en büyük güvencesi CHP'dir." dedi.

Partisinin 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı ile Parti Meclisi toplantısı için Antalya'da bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniköy Stadı'nda yapılan 11. Geleneksel Döşemealtı Yağlı Pehlivan Güreşleri ile Konyaaltı Belediyesinin toplu açılış törenine katıldı.

Konyaaltı Belediyesinin önünde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, vatandaşların "Sarayın korkusu Kılıçdaroğlu" tezahüratları üzerine, "Saray daha çok korkacak merak etmeyin. Türkiye'de korkuyu saraya hapsedeceğiz." ifadesini kullandı.

Caddelerde, yollarda, parklarda herkesin özgürce gezmelerini sağlayacaklarını ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bunu sağlamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için bedel ödemek gerekiyorsa, bedel de ödeyeceklerini bildirdi.

Dün milletvekilleri ile toplandıklarını, bugün de Parti Meclisi toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in daveti üzerine de açılışa geldiğini belirtti.

Antalya'da yaşayanların çok şanslı olduğunu, çünkü Türkiye'nin en güzel kentinde yaşadıklarını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Muhittin Böcek konuşmasında, 'Herkese saygılıyız, her insana saygılıyız' dedi. Oy versin vermesin, her insana. 'Etnik kimlik ayrımı yapmıyorum, inanç ayrımı yapmıyorum, yaşam tarzı ayrımı yapmıyorum. İnsansa bizim başımızın üzerinde yeri var' diyor. Bu, bizim sosyal demokrat felsefemiz. Biz insana insan olarak bakarız, insanların sorunlarını çözmek isteriz. Yerel yönetimler aslında bizim işimiz. Gidin İstanbul'a, gidin İzmir'e, Eskişehir'e… Eğer bir yerde sosyal demokrat bir belediye varsa halkın rahat nefes aldığını görürsünüz. Parkları vardır, rant amacıyla yüksek binalar yapılmaz. İnsanlar oralarda çocuklarını gezdirir, sohbet eder. Bütün alanlar insanların ihtiyaçlarına göre yapılmıştır. O nedenle biz bütün belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz."

CHP'nin genel seçim öncesinde "Asgari ücret en az bin 500 lira olacak" diye bir söz verdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidara gelemediğini, fakat yerel yönetimlerdeki CHP'li belediyelerde asgari ücretin bin 500 lira yapıldığını bildirdi.

Aile sigortası uyguladıklarını, yoksul aileleri afişe etmeden, kadınların hesabına her ay belli bir para yatırıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şimdi çöpten kağıt toplayan vatandaşların sosyal güvenliğinin sağlanması için bir proje başlattıklarını vurguladı.

CHP'li belediye başkanlarının bir özelliğinin daha bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Her kuruşun hesabını halka vermek. Birileri halka hesap vermez, vermeyi zul görür. Bir halka hesap vermeyi namus görev biliriz. Halka hesap verecekseniz, halka güven vermenin yolu hesap vermekten geçer. O nedenle belediye başkanlarımızın üzerlerinde titizlikle durdukları konulardan birisi de halka hesap vermektir." diye konuştu.

19 Mayıs

Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarından birinin 19 Mayıs olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hani birileri diyor ya 'tarih 1919'la mı başlıyor.' Hayır efendim, sen bilmezsin, tarih insanlık tarihi ile başlar. İnsanlık tarihini de ancak insan olanlar bilir zaten. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun temel taşlarından birisidir. O nedenle 19 Mayıs'ı, Atatürk'ü Anma Haftasını, Gençlik ve Spor Bayramını gururla ve onurla kutlarız." dedi.

Cumhuriyetin insanı birilerinin kulu olmaktan çıkardığını, vatandaşları padişahın, halifenin kulu olmaktan çıkardığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"O nedenle Gazi Mustafa Kemal 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.' der. Biz Cumhuriyetin fazilet olduğunu biliyoruz, Cumhuriyetin özellikle kimsesizlerin kimsesi olduğunu biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir. Onun da en büyük güvencesi CHP'dir."

Belediye Başkanı Böcek

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de kendisini 4 dönemdir aday gösteren CHP Genel başkanlarına teşekkür ettiğini bildirdi.

Çalmadan, çaldırmadan, kimseyle kavga etmeden bugünlere geldiklerini ifade eden Böcek, belediye olarak hiç borçlarının bulunmadığını, ayaklarına yorganlarına göre uzatarak projeler ürettiklerini anlattı.

20 binin üzerinde yabancı vatandaşı bulunan Konyaaltı'nın çeşitli milliyet ve inanca mensup insanları barındırdığını anlatan Böcek, "Cami de cemevi de yaptık, kilise talep olursa, onu da yapacağız." dedi.

Yağlı güreşlerde "yuh" sesleri

Kemal Kılıçdaroğlu 11. Geleneksel Döşemealtı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde de er meydanında tur atarak izleyicileri selamladı ve güreşçilere başarılar diledi.

Kılıçdaroğlu, er meydanında halkı selamlarken, bazı vatandaşlar tarafından yuhalandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 33 tesisisin toplu açılış törenine, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve diğer Antalya milletvekilleriyle katıldı.

Bu arada, CHP'den AK Parti'ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Önder Öner de tören alanından ayrılırken, bazı vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement