CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Chp İktidarında Mazotun Litresi 1,5 TL Olacak" - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Chp İktidarında Mazotun Litresi 1,5 TL Olacak"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Chp İktidarında Mazotun Litresi 1,5 TL Olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İktidarında çiftçiye mazotu 1,5 liraya vereceklerini söyledi.

23.03.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İktidarında çiftçiye mazotu 1,5 liraya vereceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Cumhuriyet Meydanında halka seslendi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını eleştirdi. 'Başbakan Kılaçdaroğlu' sloganlarıyla karşılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Boğazlıyan'a ikinci gelişim, inşallah Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile bir dahaki sefere başbakan olarak gelirim. Bunu neden söylüyorum Türkiye iyi yönetilmiyor, bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Bir ülkede siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta zenginleşmek değildir. Devletin imkanlarını kullanmak değildir. Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta halka verdiği sözlerin gereğini yapmasıdır. Yani kul hakkı yememesidir, yani tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememesidir, yani üreticinin hakkını korumasıdır, çiftinin, emeklinin hakkını korumasıdır, Türkiye'nin bayrağını korumasıdır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurttaşı eleştirmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Niye siz o partiye oy verdiniz diye bir eleştiri de getirmedim. O yurttaşlarıma sesleniyorum, ben hükümeti eleştiriyorum, ben kul hakkı yiyenleri eleştiriyorum, ben yolsuzluk yapanları eleştiriyorum. Bize oy verin yoksulluğu engelleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP gelirse acaba devleti yönetir mi diye soran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,"Ya Allah aşkına devleti kuran bir parti devleti yönetmez mi, devleti kurduk biz. Kuva-i Milliye'den geliyoruz. Ama onların yönettiği gibi yönetmeyeceğiz doğru çünkü biz hırsızlık yapmayacağız, biz kul hakkı yemeyeceğiz biz yolsuzluk yapmayacağız, yolsuzluk yapanın burnundan fitil fitil getireceğiz, hiç kimse endişe etmesin. Bir de diyorlar ki CHP iktidara gelirse yardımlar kesilecek. Sanki ceplerinden yardım yapılıyorlar. Yardım devletin bütçesinden yapılıyor ayrıca biz yardımları neden keselim. Tam tersi onların verdiği yardımı iki katına çıkartacağız. Çünkü 247 katrilyonu geri alacağım. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, size mazotu 5 liradan veriyorlar değil mi? Gürcüstan'ta kaç lira, 2 lira. Bizde 5 lira, Gürcüstan bizden küçük devlet 2 lira. Orada da petrol yok bizde de yok. Orada çiftçi var, bizde de var. Niye bize 5 liradan veriyorlar? Niye veriyorlar? Nedeni şu malı götürüyorlar faturayı birisine kesmeleri lazım kime kesiyorlar size kesiyorlar. Sözüm söz CHP iktidarında çiftçi için mazot bir buçuk lira olacaktır. Türkiye'nin her tarafına geziyorum. Bu ülkeyi seviyorum. İnsanımızı seviyorum, insanımıza saygı duyuyorum, bize oy versin vermesin bütün yurttaşlarımı kucaklıyorum, ayrılık gayrılık yapmıyorum, garip gurabayı korumak istiyorum, her eve helal lokma girsin istiyorum, her evde tencere kaynasın istiyorum. Siyasetçiler koltuğa oturduktan sonra zenginleşmesinler, halkı soymasınlar istiyorum. Ahlak düzeyinde her şey yürüsün istiyorum. Bütün inançların ortak temeli ahlaktır, adalettir. Bunun üzerinde siyaseti yükseltmek istiyorum. Düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Şimdi bakın analarımız bacılarımız burada kimisi başı acık kimisi başı örtülü. Buradan söylüyorum ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 'Chp İktidarında Mazotun Litresi 1,5 TL Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement