CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Elazığ'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Elazığ'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Elazığ\'da

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Palu’da oylarımız çok düşük, kabahat Palu’da değil, kabahat bizde.

19.03.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Palu'da oylarımız çok düşük, kabahat Palu'da değil, kabahat bizde. Biz gelmedik, oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik" dedi.

Özel uçakla geldiği Elazığ'dan, karayolu ile Palu'ye geçen Kılıçdaroğlu, CHP Elazığ Milletvekili aday adayı Fevzi Septioğlu'nun babası Ali Rıza Septioğlu'nun kabrini ziyaret etti. Daha sonra ilçe meydanında halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Palu'ya siyasi bir konuşma yapmak için gelmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Önce türbeye uğradım. Duamı ettim. Bir şeyi unutmayın ben bu toprakların çocuğuyum. Ben bu toprakların evladıyım. Ben sizden birisiyim. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Annem okuma yazma bilmez. Rahmetli ablam okuma yazma bilmez. Ben 7 çocuk arasında üniversiteye giden tek kişiyim. Sizler gibi yer sofrasında yemeğimizi yerdik, rahmetli annem bir tencere koyardı 7 kardeş kaşıklı yemeğimizi yerdik. İlk pardösüm üniversiteye geldiğim yıl oldu. Bingöl'ün Genç ilçesinde okudum ilkokulu, ortaokulu. Palu'dan geçerdik Elazığ'a gitmek için. Elazığ Ticaret Lisesi mezunuyum" diye konuştu.

"PALU'DA OYLARIMIZIN ÇOK DÜŞÜK OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Palu'da oylarının çok düşük olduğunu bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama kabahat Palu'da değil, kabahat bizde. Biz gelmedik, oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara'da oturduk bize oy verin dedik. Bu olmadı. Bu maya tutmadı. Şimdi bakın. Az önce Feyzi beye söyledim. Dedi buraya gelen ikinci genel başkansınız. Daha önce Süleyman Demirel geldi, şimdi de sen geldin. Süleyman Demirel bu ülkeye büyük hizmetler vermiş bir kişi. Feyzi bey, buraya Palu'ya büyük hizmetler eren bir isim. Saygın bira aileden geliyor. Ali Rıza Septioğlu Allah rahmet eylesin benim dostumdu. Genel Müdürlük yaptığım dönemde açardı telefonu, Kılıçdaroğlu sana bir şey söyleyeceğim. Bunu yapacaksın. Emret şeyhim niye yapmayalım, elbette yapacağız derdik. Size gönül bağı ile bağlıyız. Ben sizlerle onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bu toprakların insanı olduğum için çok mutluyum, huzurluyum. Beraber olacağız. Bizi birleştiren nedir? Bizi birleştiren temiz ahlaktır. Bizi birleştiren düzgün adam olmaktır. Bizi birleştiren kul hakkı yememektir. Bizi birleştiren her inanca saygı göstermektir. bizi birleştiren her kimliğe saygı göstermektir. Sizleri seviyorum. sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. Sizlere hizmet etmek istiyorum, sonuna kadar hizmet etmek istiyorum. Sizlerin bu ülkenin saygıdeğer yurttaşları olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle dedim, buraya özel bir propaganda için gelmedim. Niyetim de yok zaten böyle bir propaganda yapmaya. Bir şeyi unutmayın. Ben sizin evladınızım Bu toprakların çocuğuyum. Sizden destek istiyorum. Tarih Palu'dur, Palu tarihtir diyen geçekten de öyledir. İpek yolu üzerinde görkemli bir tarihi vardır Palu'nun. O tarihin hakkı bugüne kadar verilmemiştir: ben size söz veriyorum, o hakkı ben Palu'ya teslim edeceğim. Hepinize en içten saygılarımı hürmetlerimi sunuyorum. Dualarınızı ektik etmeyin. Size hizmet edeceğim" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement