CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Elazığ'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Elazığ'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Elazığ\'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da sandığa gidip demokratik yollardan tepkilerini göstererek dersi sandıkta vereceklerini söyledi.

03.06.2015 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da sandığa gidip demokratik yollardan tepkilerini göstererek dersi sandıkta vereceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak üzere Tunceli'den Elazığ'a geldi. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde alan gelen Kılıçdaroğlu, eşi ile birlikte partilileri selamladı. Elazığ'da liseyi okuduğunu ve Elazığ'a borcu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Dolayısıyla Elazığ'ı, Elazığlıları ve Gakgoşları bilirim. 7 Haziran'a az kaldı sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün, son 13 yılda Elazığ'a ne oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir Allah'ın kulu çıkıp Elazığ'ın şu sorunu var dedi mi, siz duydunuz mu? Vallahi ben duymadım ama Elazığ'ı biliyorum. Sorunlarını da biliyorum. O Ankara'da oturan beylerden daha iyi biliyorum. Çünkü ben sizlerden birisiyim. 13 yıldır soruyorum ne yaptınız diye. Diyorlar yol yaptık. Yol yapmayan hükümet mi var Allah aşkına. Her hükümet yol yapar. Siz hiçbir ülkenin başbakanının biz yol yaptık dediğini duydunuz mu. Hükümet olmak şudur. 17 milyon yoksul varsa hükümet yoksulluğu bitirir. Bir hanede akşam evde tencere kaynamıyorsa o acıyı içinde anneler hisseder, duyar annelerin derdine derman olmayan hükümete hükümet denir mi? Sevgili anneler bende sizin çocuğunuzum Elazığlı kardeşlerimin kardeşiyim, çocuğuyum. Bu toprakların suyunu içtim, ekmeğini yedim. Yoksulluğu, açlığı, işsizliği bilirim. Ankara'daki beyler bunu unuttular. Onlar nerede oturuyorlar. Saraylarda oturuyorlar. Sandığa gideceğiz demokratik yollardan tepkimizi göstereceğiz, dersi sandıkta vereceğiz. Ankara'da oturan beyler 2002'de oy verdiğiniz parti bu parti değil. 2002'de ne diyorlardı. Biz fakirin, fukaranın partisiyiz diyorlardı. Şimdi bin 100 odalı odalarda oturanların partisi oldular. Şimdi altın kaplamalı klozetlerde tuvaletini yapanların partisi oldular. O nedenle onlar milletten koptular. Ne yaptığınızı bilmiyorlar. O zaman ne yapacağız. Sandığa gideceğiz. 7 Haziranda yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye'yi şaha kaldıran bir başlangıç yapacağız. Size sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü, 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim" dedi.

"REFAHI TABANA YAYACAĞIZ"

İktidara geldiklerinde kendilerinin yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz ne yapacağız, söylüyorum refahı tabana yayacağız. Benim öğrenciliğimde Elazığ çok güzeldi ama o zaman Elazığ'ın fabrikaları vardı. işsizlik bu kadar bu boyutlarda değildi. O zaman gerçekten de tarlalarından bereket fışkırıyordu. Şimdi o tarlalar susuz. Onları sulayacağız, su götüreceğiz. O tarlalardan bereket fışkıracak. Çiftçi üretecek, çiftçi kazanacak. Sözüm söz çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız. İtiraz ediyorlar çiftçiye nasıl verirsin mazotu 1,5 liraya diye. ya sen yata 1 lira 21 kuruştan veriyorsun. Bende çiftçiye mazotu 1,5 liradan veriyorum. Sen inci, yakut, pırlanta, elmasta vergiyi sıfırladın, bende çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Aramızdaki fark bu. Ben çiftçiyi savunuyorum, alın terini savunuyorum. Nasıl yapacaksın diyorsun diyorlar. Adam gibi yapacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Bizi herkes eleştirebilir ama hiç kimse şunu Kılıçdaroğlu kul hakkı yediğini söyleyemez. Kul hakkına saygılıyım. En büyük günahın biri biliyorum. Rahmetli babam derdi ki oğlum sen düz dur eğri belasını bulur, buluyorlar. Bozguna uğradılar, ne yapacaklarını şaşırdılar. Ben diyorum mazotu 1,5 lira yapacağım, yapamazsın diyorlar. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım, yapamazsın diyorlar. Taşeron sistemini kaldıracağım, her işçiye kadro vereceğim diyorum, yapamazsın diyorlar. Gidiyorlar beni işverenlere şikayet ediyorlar. Kılıçdaroğlu asgari ücreti bin 500 lira yapacak itiraz edin diyorlar. Sen niye karşıma çıkmıyorsun, sen niye itiraz etmiyorsun. Korkuyor oy kaybedeceğim diye. Sözüm söz istedikleri kadar kızsınlar sözüm söz asgari ücreti biz bin 500 lira yapacağız. Bu beylerden birisi diyor ki, hani Ankara'da oturan beyler, efendim diyor işçiye bin 500 lira vermek zulümdür diyor. İşçi için ölümdür diyor. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum, bütün asgari ücretliye sesleniyorum 1,5 milyon asgari ücretliye sesleniyorum. Ben o beye şunu söyledim sen ayda net 14 bin lira alırken zulüm değil de ben asgari ücretliye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor. Ne dersen de o parayı vereceğiz. Ne dersen de alın terini koruyacağız. Ne dersen de kul hakkını yedirmeyeceğiz. Refahı tabana yayacağız."

"İLK EMEKLİLERE İKRAMİYE KANUNUNU ÇIKARACAK"

Kendisinin rahmetli Ecevit'in geleneğinden geldiğinde altını çizen Kılıçdaroğlu, "Ne diyordu rahmetli Ecevit, 'Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen' diyordu. İnsanca, hakçı bir düzeni savunuyorum. Taşeron işçi çağdaş köle, asgari ücrete mahkum. Kadro istiyor, vermeyiz diyorlar. Sözüm söz 800 bin taşeron işçisi kardeşimi kadro vereceğim, iş güvencesi vereceğim. Açık ve net söylüyorum. Hiç kimsenin ekmeği ile oynamadım ve oynamayacağım. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun. CHP'ye oy vermeseniz bile sizin ekmeğiniz peşinde koşacağız o ekmeği size vereceğim. Çünkü biz yetim hakkı yemeyiz. Emekli 2 maaş ikramiye. Ramazan Bayramı'nda Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğiz dedim. Koro halinde bağırıyorlar parayı veremezsin. Niye veremem, yandaşlara kalmayacak. Parayı millet yesin, alın terine, emekçiye, emekliye, çalışana hak edene vereceğiz. Şimdi propaganda yapıyorlar emekliye 2 maaş ikramiye verecek ama 1 yıl verecek diyorlar. 11 milyon kardeşim her yıl 2 maaş ikramiye alacaksın inanma. Çıkaracağımız ilk kanunu emeklileri Ramazan ve Kurban bayramlarında verilecek ikramiye olacak. Bir numaralı kanun göreceksiniz. Temmuz ayında inşallah CHP iktidarında göreceksiniz. Onlar sanıyorlar ki, biz emekliye ayda 10-20 bin lira para vereceğiz. Emekli zaten ayda 350, 450, 550, bin lira ve bin 200 lira emekli maaşı alıyor" diye konuştu.

Mitinge katılanlardan iki söz isteyen Kılıçdaroğlu, "Sözün biri şu. 7 Haziran'da sandığa gidip CHP'ye evet mührünü basacak mıyız? İkincisi sandığa giderken geçen seçimlerde efendim ben gidip oy kullanmam diyen vatandaşı ikna edeceksiniz. Onlara bak gel, Türkiye'de yeni bir başlangıç yapalım. Kılıçdaroğlu, diyor ki, bana 4 yıl süre verin ben yoksuluğu bitireceğim diyor. Gel kardeşim Kılıçdaroğlu'na 4 yıllığına yetki verelim diyerek onu sandığa götürün. Benim sözüm size, beni en iyi siz anlarsınız. Ben çünkü sizin çocuğunuzum, evinize bereketi, huzuru, dostluğu ve kardeşliği getireceğim. 77 milyon yurttaşıma açık çağrıdır. Hiç bir zaman ve hiç bir dönemde hayat tarzını siyasete alet etmedim, doğru da bulmam. Kimsenin kimliğini siyaset lobisi yapmadım. İnancını, siyasete malzeme yapmadım, yapmayacağım da. Benim düşüncem şu, insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır, benim başımın üzerinde yeri vardır" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement