CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erzurum'da - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erzurum'da

Kılıçdaroğlu: "Bize güvenmeniz lazım. 4 yıl istiyorum.

22.11.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Güneydoğu'ya gidin, devlet mi var orada. Devlet yok. Açılımın ne olduğunu bilmiyoruz ki destekleyelim. Benim bildiğim Doğu ve Güneydoğu'da devlet diye bir şey yok. Ben de bunu kabul etmiyorum" dedi.

Partisinin Erzurum Bölge Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Kılıçdaroğlu, Şehit Üstteğmen İsmail Aksu Mahallesi'nde kahvehanelerde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Erzurum'u 1970'li yıllardan beri tanıdığını belirten Kılıçdaroğlu, şehrin hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Vatandaşlardan birinin Büyükşehir Belediyesi temizlik işlerinde taşeron olarak çalıştığını ve bir düzenleme olup olmadığı sorusu üzerine Kılıçdarğlu, "Bir kanun çıktı, 'taşeron işçiler sendikalaşırsa ve işten atılırsa tazminat ödenmez' diye. Biz Anayasa Mahkemesi'ne gittik, Anayasa Mahkemesi kanunu iptal etti. Herhangi bir nedenle taşeron işçiler sendikalaşırsa ve işlerine son verilirse 16 maaş tazminat isteme hakkınız olacak. Biz bunu sağladık" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, taşeron işçileri Ankara'ya davet edeceklerini, grup toplantısından önce onlara söz vereceklerini söyledi.

Erzurum'da tarımın, fabrikanın olmadığını, işsizliğin ileri boyutlarda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu kadar olumsuzluk varken neden iktidar partisine oy verildiğini merak ettiğini vurguladı.

Vatandaşın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidara gelirse sosyal yardımların kesileceği yönünde propaganda yapıldığını öne sürdü.

Sosyal yardımları Turgut Özal'ın başlattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Herkes sanıyor ki sosyal yardımlar bu iktidarla başladı. Sosyal yardımların alanını genişleten de Rahmetli Bülent Ecevit'tir, Hasan Gemici'dir. Engellilere, yaşlılara sosyal yardım verdiler, imkanlar sağladılar. Bu hükümet de verdi. Şimdi şu politika yapılıyor, 'CHP iktidara gelirse bu sosyal yardımlar kesilecek' ya niye kesilsin. Tam tersine arttıracağız. Onlar yediklerinin artığını veriyorlar, biz yemeyeceğiz. Daha fazla vereceğiz. Ben 3 yıl önce buraya gelip, 'Bu politika sonunda Türkiye saman ithal eder duruma gelecek' deseydim bana gülerdiniz. Ediyor şimdi. Erzurum'un, Kars'ın yaylaları malum. Bir de Güneydoğu'ya gidin, devlet mi var orada. Devlet yok. Açılımın ne olduğunu bilmiyoruz ki destekleyelim. Benim bildiğim Doğu ve Güneydoğu'da devlet diye bir şey yok. Ben de bunu kabul etmiyorum. Devletin mahkemesi var, çalışmıyor. Vergi dairesi çalışmıyor. PKK orada mahkeme kurmuş. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok mu?"

Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın kaçak sigara sattığı için ceza aldığını ve bunun vicdan azabını da yaşadığını belirtmesi üzerine, "Bizim eskiden yerli tütünümüz, yerli sigaramız vardı. Kaçak sigara sattığın için vicdanen rahatsız olma. Sen evine helal ekmek götürüyorsun" diye konuştu.

Din üzerinden de siyaset yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, kimin daha iyi Müslüman olduğunu Allah'tan başka kimsenin bilemeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Allah ile kulun arasına kimsenin giremeyeceğini dile getirerek, "Kimin daha iyi dindar olduğuna kim karar verebilir. Bu şirktir. Bunu bir tek Allah bilir. Din siyasete alet edilmez, yazıktır, günahtır. Etnik kimlik siyasete alet edilmez. Kim annesini, babasını seçme özgürlüğüne sahip ama hepimiz annemizle babamızla gurur duyuyoruz. Benim inancımı bir başkası sorgulayamaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de huzur olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bize güvenmeniz lazım. 4 yıl istiyorum. 4 yıl deneyeceksiniz ve göreceksiniz. Ulusal Kurtuluş Savaşı Erzurum'da başladı. Meclis burada toplandı. Burası bir ışık yaktı. Bin odalı saraylarda oturalım demediler. Bu sarayın yapıldığı parayla Ovit Tüneli biterdi. Ekonomi güçlenirdi. Biz bin odalı diyoruz da Ankara Mimarlar Odası açıkladı 2 bin odalıymış. Bir tarafına birisi girse öbür tarafında birisi olsa bunlar 10 sene de birbirlerini bulamazlar." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erzurum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement