CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te

Kılıçdaroğlu: "Bir amacım, bir hedefim var; herkes alın terinin karşılığını alsın.

21.03.2014 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir amacım, bir hedefim var; herkes alın terinin karşılığını alsın. Bu ülkede işsizlik olmasın. Alın teriyle kazanılmış parayla tencere kaynasın. Bu ülkede hiçbir çocuk, yatağa aç girmesin. Her anne, çocuğunu sabah okula güler yüzle göndersin. Sokağa çıktığımızda tanımadığımız insana bile gülerek selam vermeliyiz" dedi.

Nizip ilçesinde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, ülkede barıştan, huzurlu bir toplumdan, kul hakkı yemeyen bir siyasal anlayıştan, herkesin işi, aşı olan, seçilecek belediye başkanının her kuruşun hesabını halka vermesinden yana olduklarını ve bunu yapacaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta kol kola, omuz omuza, birleşe birleşe sandığa giderek ve bir tarih yazacaklarını söyleyerek, dünyanın ve Türkiye'nin değiştiğini vurguladı.

Siyasi partilerin, devleti yönetmek üzere iktidara geldiğini, devlet olmak için iş başına geçmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet, halka hizmet eder, halkın çıkarlarını savunur. Siyasette siyasetçi zenginleşmez. Siyasetçi zenginleşirse bilin ki halk fakirleşir. Arzumuz şu. Burada ne üretiliyor? Antep fıstığı. Karşılığını alıyor mu üretici? Alın terinin karşılığını alıyor mu? Teşvik kapsamına alınıyor mu? O zaman ayın 30'unda sandığa gideceğiz. Kol kola, omuz omuza gideceğiz. Bize bu haklarımızı vermeyen, alın terimizi çalan iktidardan hesap soracağız? Var mısınız? Siz varsanız ben de varım. Beraber yola çıkacağız, beraber mücadele edeceğiz."

Katılımcılardan bazılarının, "Başbakan Kemal" diye slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, "O da olacak inşallah. Nizip halkının ferasetine, alicenaplığına, insanı insan yerine koyan değerlerine güveniyorum. O nedenle rahatlıkla söylüyorum. Bir gün buraya Allah'ın izniyle başbakan olarak geleceğim" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"CHP iktidarında hiçbir bakanın kolunda 700 bin liralık saat olmayacaktır. CHP iktidarında hiçbir bakan çocuklarının yatak odalarında boy boy 7 kasa olmayacaktır. CHP iktidarında hiçbir bakanın çocuklarının yatak odalarında milyonlar dolar, avro olmayacaktır. Buraya aslında bir çay içmeye gelmiştik ama siz korsan bir miting düzenlemişsiniz. Demek ki hepinizi benim Silivri'ye göndermem lazım."

- Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli

Yerel seçimlerde 2,5 milyon gencin ilk kez oy kullanacağına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, gençleri sevdiğini, onlara inandığını ve güvendiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, "Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli"ne de değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Size yasak getiriyorlar. İnternet yasağı, Twitter yasağı, diğer yasakları getiriyorlar. Sormayacak mısınız? Bunlar demiyorlar mıydı, 'Yasakları kaldıracağız.' Yasak getiriyorlar. 'Yolsuzlukları bitireceğiz.' Fıstık üreticisi, alın terinin karşılığını almıyor, her taraftan para fışkırıyor. 'Yoksulluğu bitireceğiz.' Fıstık üreticisi, alın terinin karşılığını almıyor. Bir amacım, bir hedefim var; herkes alın terinin karşılığını alsın. Bu ülkede işsizlik olmasın. Alın teriyle kazanılmış parayla tencere kaynasın. Bu ülkede hiçbir çocuk, yatağa aç girmesin. Her anne, çocuğunu sabah okula güler yüzle göndersin. Sokağa çıktığımızda tanımadığımız insana bile gülerek selam vermeliyiz. Bu güzel ülkede barış içinde yaşamak, huzur içinde yaşamak. Bunu istiyor musunuz? El ele, kol kola, yürek yüreğe, omuz omuza sandığa gideceğiz, haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız."

"Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var"

Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları herkesin bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var. Türkiye'de halka hesap veren bir siyasete ihtiyaç var, Türkiye'de alın terine değer veren bir siyasete ihtiyaç var. Onun için hepimiz, elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Allah'ın kelamıyla dalga geçen bir siyasal iktidara oy verecek miyiz? 'Ben her cuma bir ayet sallıyorum' diyerek telefonda konuşan o ahlaksız adama hala oy verecek miyiz? Oy vermeyeceğiz" diye konuştu.

CHP Nizip Belediye Başkan adayı Önder Alkurt'a destek isteyen Kılıçdaroğlu, "Yahu şu CHP neden yenilenmez, CHP'ye neden gençler gelmez... Genç mi istiyordunuz, buyurun genç. Allah'ı var aynı zamanda yakışıklı" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, yeni, barış içinde yaşayan, huzurlu, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Kimliği, inancı ne olursa olsan hiç kimseyi ayırmadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Şöyle diyoruz; insan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. Hiç kimseyi ayırmayacağız. Bize oy versin vermesin herkesi kucaklayacağız, herkesten yana olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerini de ziyarete etti. - Gaziantep

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep\'te
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement