CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Görele İlçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

08.02.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Görele İlçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Görele Adalet Sarayı'na gelen AK Parti İlçe Başkanı Tayfun Emecen ile üyeler, Görele Cumhuriyet Cumhuriyet Savcılığına, Kılıçdaroğlu hakkındaki şikayet dilekçesini verdi.

Emecen, burada yaptığı açıklamada, milletin en önemli iki değerinin namus ve şeref olduğunu, kimsenin namus ve şeref kavramlarını ayaklarının altına almaması gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını söyleyen Emecen, şunları kaydetti:

"91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde, hatta 2 bin yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin sandık başına gidip tercih yapmasıyla yani doğrudan doğruya vatandaşların kendi tercihiyle belirlenmiştir. Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel ve hak hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan, milyonlarca kişi tarafından sevilen Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir."

Emecan, iddia edilen ifadelerin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönük bir saldırı ve hakaret değil, vatandaşların verdikleri oylara açık bir hakaret olduğunu savunarak, "Şikayet olunanın bu isnat ve ithamları Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement