CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul\'da

Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy, Güngören, Bahçelievler, Küçükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt'ta halkla buluşarak, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na destek istedi.

05.08.2014 18:35  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'yu görüyorsunuz, kan gövdeyi götürüyor. Hiçbir ülke gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin kapısını çalmıyor, 'Bize yardım edin' demiyor ama Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı olduğunda, Ortadoğu'da akan kana son verecektir, barışı, huzuru sağlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk nasıl 'Yurtta barış, dünyada barış' dediyse, Ortadoğu'da da barış istiyoruz. Orada Müslüman kanı akmasın, huzur olsun istiyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden seçim otobüsüyle Bakırköy, Güngören, Bahçelievler, Küçükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt'u ziyaret etti.

Seçim otobüsünden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, zaman zaman vatandaşlarla tokalaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Partililer, Kılıçdaroğlu'nu ilçe merkezlerinde pankart ve bayraklarla karşıladı. Vatandaşlardan İhsanoğlu'na destek isteyen Kılıçdaroğlu, Esenyurt'ta halka seslendi.

Kılıçdaroğlu, ülkeye dürüst, bilgili, birikimli, namuslu, itibarlı, bir cumhurbaşkanı gerektiğini anlatarak, bu cumhurbaşkanının adının Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söyledi.

İhsanoğlu'nun batıda da doğuda da itibarı olduğunu, konuşunca az ve öz konuştuğunu, sabah, öğle, ikindi, akşam, geceyarısı bağırarak konuşmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nda bir cumhurbaşkanında aranması gereken bütün niteliklerin bulunduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Bilgisi var mı? Var. Birikimi var mı? Var. İtibarı var mı? Var. Güçlü devlet yönetimi var mı? Var. En önemlisi geçmişi temiz mi? Cumhurbaşkanının geçmişinin temiz olması lazım. Cumhurbaşkanı adaylarının ayakkabı kutusundan korkmaması lazım" dedi.

10 Ağustos'ta partililerden sandığa gitmeleri için söz isteyen Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan sandığa giderken yanlarında mutlaka bir kişiyi daha götürmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimi için 3 aday bulunduğunu anımsatarak, vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk Bayrağı'nı en iyi temsil edecek kişiye oy vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bu kriterlere uygun bir kişi bulunduğunu ve bu kişinin isminin Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun dünyayı, dünyanın dengelerini bildiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'yu görüyorsunuz, kan gövdeyi götürüyor. Hiçbir ülke gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin kapısını çalmıyor, 'Bize yardım edin' demiyor ama Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı olduğunda, Ortadoğu'da akan kana son verecektir, barışı, huzuru sağlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk nasıl 'Yurtta barış, dünyada barış' dediyse, Ortadoğu'da da barış istiyoruz. Orada Müslüman kanı akmasın, huzur olsun istiyoruz" diye konuştu.

Seçim günü sandığa giderek tarih yazacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ülke insanını temsil eden, insanlar arasında ayrım yapmayan İhsanoğlu'nu seçeceklerini, ona "Evet sen cumhurbaşkanı olabilirsin" diyeceklerini aktardı.

Kılıçdaroğlu, seçimde vatandaşlardan İhsanoğlu'na yüzde 50'nin üzerinde oy beklediğini kaydederek, "Bu ülkenin bütün vatandaşlarına sesleniyorum; Sandığa giderken bir düşünün, elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oyunuzu kullanın. Türkiye Cumhuriyeti geçmişi kirli olan birisini o koltuğa oturtmamalıdır. Vatandaşlarımız o koltuğa oturtmamalıdır" ifadelerini kullandı.



- "Oraya, geçmişi temiz, şaibeli olmayan birisi oturmalıdır"



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatandaşların "geçmişi kirli olan birisini" cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmaması gerektiğini anlatarak, "Oraya, geçmişi temiz olan birisi, şaibeli olmayan birisi, düzgün bir adam oturmalıdır. O zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eder o kişiler. O kişi yani saygın birisi oraya oturduğunda, yurttaşları arasında ayrım yapmadığında biliriz ki o, 76 milyonu temsil eder" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hiçbir partinin üyesi olmadığını, bütün siyasi partilere, bütün yurttaşlara eşit mesafede bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hiçkimsenin gönlünü kıracak bir cümlesi daha yoktur. Çünkü o insanı seviyor, Türkiye'yi seviyor, kadın erkek ayrımı yapmıyor, ırk ayrımı yapmıyor, mezhep ayrımı yapmıyor. '76 milyon yurttaşı tek tek kucaklıyorum' diyor. O nedenle onu size emanet ediyorum. 10 Ağustos'ta sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Türkiye yeni bir cumhurbaşkanıyla, güzel bir cumhurbaşkanıyla, dürüst bir cumhurbaşkanıyla, vatandaşları arasında ayrım yapmayan bir cumhurbaşkanıyla karşı karşıya, kol kola, göz göze gelecek. Biz bunu yürekten istiyoruz. İstiyoruz ki bu ülkeye huzur gelsin, barış gelsin, birlik gelsin, dirlik gelsin. Gelin hep beraber Anadolu toprağına barışı ekelim, huzuru ekelim, kardeşliği ekelim, refahı ekelim, dostluğu ekelim. Ekmek için Ekmeleddin'i seçelim."

Kılıçdaroğlu'na ilçe ziyaretlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Genel Sekreter Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de eşlik etti.

Esenyurt'taki halk buluşmasında dev Türk bayrağı açılırken, bazı vatandaşlar Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını evlerinin pencerelerinden ve balkonlarından izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement