CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Malatya'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Malatya'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Malatya\'da

Kılıçdaroğlu: "Devlet yönetimi, ciddiyet ister. Devlet yönetimi, sorumluluk ister"

02.08.2014 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet yönetimi, ciddiyet ister. Devlet yönetimi, sorumluluk ister" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hekimhan ve Arguvan belediyelerini ziyaret için geldiği Malatya'da, Erhaç Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca Musul'da kaçırılan Türk vatandaşlarının durumuna ilişkin yetkililerce yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir hükümet düşünün, bir bakanın söylediğiyle öbür bakanın söylediği birbirini tutmuyor. Kim doğruyu söylüyor? Böyle bir yönetim olabilir mi? Devlet böyle yönetilir mi? O da bakan o da bakan. Aynı kabinede görev yapıyorlar. Birisi diyor 'elimizde bilgi var.' Üstelik söyleyen Milli Savunma Bakanı. Öbür taraftan Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı'nı yalanlıyor. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir yönetim?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Başlarında da birisi var, o da meydan meydan geziyor, IŞİD'i hiç ağzına almıyor. 49 vatandaşımız rehin. Onları hiç ağzına almıyor. Onları kurtarmak için çaba harcamıyor. Onun da derdi 'ben nasıl kapağı cumhurbaşkanlığına atarım.' Böyle devlet yönetimi olmaz. Devlet yönetimi, ciddiyet ister. Devlet yönetimi, sorumluluk ister, konuşurken lafın nereye gideceğini bilmek ister. Bunlar kendilerine göre konuşuyor. O nedenle zaten sözlerin bir ağırlığı yok."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin Türkiye'de, Ortadoğu'da, Batı'da bir ağırlığının kalmadığını, ağırlığını kaybettiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra, Malatya'nın Hekimhan ilçesine hareket etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement