CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Osmaneli'de - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Osmaneli'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim derdim zengin olmak değil, benim derdim sizin zengin olmanız, halkın zengin olması, halkın cebinin para görmesi" dedi.

25.10.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim derdim zengin olmak değil, benim derdim sizin zengin olmanız, halkın zengin olması, halkın cebinin para görmesi" dedi.

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki Uçak Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da vatandaşların "Bir araya gelin, Türkiye'nin sorunları var, oturun, konuşun anlaşın. Demokrasi kazansın, hükümet kurun, sorunları çözün" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kendilerinin de "Koalisyona hazır olduklarını" dile getirdiklerini anımsattı.

Buna karşın görüşmelerde seçim hükümeti önerisinde bulunulduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Arkadan terör geldi, arkadan bir sürü belalar geldi" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, günün 24 saati çalıştığını dile getirerek, tek derdinin ülkenin huzur ve refahı olduğunu söyledi.

Kendisinin hiç bir zaman saray merakı olmadığını, mütevazı bir yaşam sürdüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Çok şükür aldığım aylık bana yetiyor. Çoluk çocukla huzur içinde geçinip gidiyoruz. Kimseye muhtaç değiliz. Benim derdim zengin olmak değil, benim derdim sizin zengin olmanız, halkın zengin olması, halkın cebinin para görmesi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, insanca ve hakça bir düzeni savunduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Ezilen de olmasın, ezen de olmasın. Çok güzel bir ülkemiz, bereketli topraklarımız var. Köylerin yangın yeri olduğunu, çiftçinin ektiği ürünün karşılığını alamadığını, çok sayıda gencin işsiz olduğunu biliyorum. Hala askere gitmiş gelmiş, babasının eline bakıyor, 'Acaba 5-10 kuruş harçlık verir mi?' diye. Bunlardan Türkiye'nin kurtulması, yeni bir siyaset anlaşının olması lazım. Hakça bir düzenin olması lazım."

-"Çocuklarımız iyi bir eğitim almalı"

Ülkede 22 milyon yoksulun yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yazık günah değil mi? Çocuklar yatağa aç giriyor, yazık günah değil mi? Fidan gibi çocuklar şehit oluyor. Ülkeyi kan gölüne çevirdiniz. 'PKK bizi kandırdı' diyorlar sen çocuk musun kardeşim? Sen devlet yönetiyorsun" dedi.

Konuşmasında annelere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

"Anneler, çocuğunuzu tam gün okula göndereceksiniz. Öğle yemekleri için beslenme çantası hazırlamayacaksınız, öğle yemeklerini öğretmenleriyle beraber okulda bedava yiyecekler. Biliyorum şimdi yine bağıracaklar 'Parayı nereden bulacaksın?' Vallahi de billahi de bulacağım. Gerekirse kendi boğazımdan kesip o çocuklara öğle yemeği vereceğim. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile sigortasını getireceğim. Bizim çocuklarımız geleceğe umutla bakmalı. Anneler, babalar çocuklarının geleceğinden emin olmalı. Çocuklarımız iyi bir eğitim almalı. Ben eğitimden söz edince koro halinde bağırıyorlar, 'Vay efendim CHP gelecek imam hatip okullarını kapatacak.' Niye kapatalım, imam hatip okullarını kuran zaten CHP, kendi kurduğu okulu niye kapatsın. Tam tersine ister imam hatip, ister lise, ister meslek lisesi, ister anadolu lisesi, bütün çocuklarımızın kaliteli eğitim almalarını istiyorum."

Kılıçdaroğlu, eğitim sisteminin iflas ettiğini öne sürerek "13 yılda 12 sefer eğitim politikası değişti. Yazık günah değil mi. Anne çocuğunu hangi okula göndereceğini bilmiyor, hangi sınava gireceğini bilmiyorlar. Sabah sınav, öğle sınav, akşam sınav. ya bu çocuk bir de çocukluğunu yaşasın, yazık günah değil mi? Hepsini düzelteceğim" şeklinde konuştu.

-"Dış politikada bir hata yaparsanız 78 milyon öder"

Din üzerinden siyaset yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "İbadet Allah için yapılır, siyaset için yapılmaz. Gencecik çocuklarımız şehit oluyor. Nasıl Türkiye'yi bu hale getirdiniz?  Bir PKK belası vardı şimdi bir de IŞİD çıktı. Niye oluyor, neden oluyor?" ifadesini kullandı.

" Suriye'ye girmeyin, müdahale etmeyin" dediklerini ancak bunun yapılmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2 milyon 200 bin Suriyeli Türkiye'de, bizim çocuklarımız işsiz. Hani var ya meşhur sözümüz 'ayranı yok içmeye' diye, aynı bu durumdayız. Şimdi 'o çocuklara iş bulacağız' diyorlar. 24 Ağustos 2012'de dönemin başbakanına bir mektup gönderdim, 'Suriye politikanız yanlıştır, orada kardeş kanını dökmeyelim, Türkiye üzerinden silah göndermeyelim' dedim. 'Hayır biz doğrusunu yapıyoruz.' Buyurun, Amerika orada, Rusya orada, İran orada, Çin de geliyor, Türkiye nerede? Türkiye'nin önünde fatura var başka bir şey yok. Dış politikanın önemi şudur. Dış politikada bir hata yaparsanız o hatayı 78 milyon öder. İç politikada hata yapabilirsiniz, onu telafi etmek mümkündür ama dış politikadaki hatanın bir kuşak değil, birden fazla nesil bedelini çeker. Bu hatayı yaptılar. Bütün Arap dünyası bize düşman, Mısır ile kavga ettik. Mısır ile ne işimiz var, niye ediyoruz."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeniden inşa edilmesi gerektiğini, huzura ihtiyaç olduğunu ve ülkede gerginlik istemediklerini bildirdi.

Artık kavgadan bıktıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "İnsanı geren siyaset mi olur? Neredeyse sokakta karşılaştığımız arkadaşımıza selam veremez olduk. Farklı görüşlerimiz olabilir ama bu ülkede yaşıyoruz, bu kavga nedir. Ben bütün bu nedenleri biliyorum. Sizden 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin bu ülke nasıl adam gibi yönetilir göreceksiniz. Siyasette kavgayı bitireceğim. 'Efendim o geldi, bu gitti', bunları bitireceğim. Gelmezse ben onun ayağına gideceğim. Ne olacak yani. Kibiri bitireceğiz. Siyasette kibir, inat, kavga olmaz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 1 Kasım'da sandığa giderken unutmamaları gereken bir şey olduğunu dile getirerek "Davutoğlu saraya çalışır, Kılıçdaroğlu halka çalışır. Onlar da zaten inkar etmiyorlar. Onlar, ona çalışabilir ben halka çalışacağım, sizin için emek harcayacağım, bu ülkede hiçbir ayrım yapmayacağım" ifadesini kullandı.

"Oyların bölünmemesi" çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede huzur ve refah isteyenler çoğunlukta ama oylarımızı bölüyoruz. Oylarımızı bölmeyelim, birlik olalım, bu ülkeyi yönetelim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yönetim boşluğu bulunduğunu öne sürerek "Bunun aşılması lazım. O yüzden bu seçimler önemli. Sandığa giderken oturup düşüneceğiz. ya baskıdan yana oy kullanacağız, ya refahtan yana oy kullanacağız. Tercih bu kadar açık. Sizin için çalışacağım. Sizin için alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun" diye konuştu.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, konuşması sonrası Kılıçdaroğlu'na plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Osmaneli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement