CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Trabzon'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Trabzon'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Trabzon\'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde halka hitap ederek Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi.

24.07.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde halka hitap ederek Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'ya barış gelmesi için Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek olunmasını isteyerek "Ortadoğu'ya barış getirir, bizi de Avrupa'ya taşır" dedi.

Giresun'da bu akşam katılacağı iftar organizasyonu için öğle saatlerinde özel uçakla Trabzon'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, buradan karayolu ile Giresun'a hareket etti. Kılıçdaroğlu, parti otobüsü ile yaptığı yolculukta Trabzon'un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde konuşma yaptı. İlk olarak Vakfıkebir ilçesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na bir fırında yapılan üzerinde ay yıldız ve Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin yazılı olduğu ekmek hediye edildi. Ardından parti otobüsünün üzerine çıkarak Vakfıkebirliler'e seslenen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. İhsanoğlu'nu "Herkesin bildiği, saygı gösterdiği bir insan" olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu "Ortadoğu bataklığında Müslüman müslümanın kanını döküyor. Bizler o bataklığı kurutmak istiyorsak Ekmeleddin bey'e ihtiyacımız var. İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreterliği'nin yapmış, 57 ülke yönetmiş bir insan. Hiç bir partinin üyesi değil, tarafsız, doğru, temiz bir insan. Eğer İhsanoğlu seçilirse ülkeye barış ve huzur gelmiş olur. Bir cumhurbaşkanı az ve öz konuşur. Sayın İhsanoğlu da az ve öz konuşuyor. Biz ona inanıyor ve güveniyoruz. Onu size emanet ediyorum" şeklinde konuştu.

Ardından Giresun yolu üzerindeki Trabzon'un son ilçesi olan Beşikdüzü ilçesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada da halka seslenerek Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. Kılıçdaroğlu "Bakın görüyorsunuz Ortadoğu'da, Gazze'de, Suriye'de Irak'ta olanları. İŞİD tarafından 49 vatandaşımız kaçırıldı. 49 vatandaşımızı kurtarmak için çaba harcayan var mı ' Gazze için çaba gösteren var mı ' Eğer İsrail'in Gazze üzerindeki baskıyı kaldırmasını istiyorsan Kürecik'teki Radar Üssü'nü kapatacaksın. İsrail uçaklarına yakıt vermeyeceksin" ifadelerini kullandı.

9 siyasi parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde uzlaştıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu "Bu ülkede barışı ve huzuru getirecek birisine ihtiyacımız var. O ihtiyaç bizim gönlümüzde yatıyor. Bütün siyasi partiler 9 siyasi parti uzlaştık. 9 siyasi partinin her birisinin görüşü farklı. Ama biz ortada uzlaştık. Türkiye için, bayrağımız için, ülkemiz vatanımız için birleştik. 'Dedik ki ekmek için Ekmelettin İhsanoğlu' Bu nedenle sizin desteklerinizi bekliyorum. Memleketimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için." diye konuştu.

Ortadoğu'da barışı getirmek için çalışacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Beraber çalışacağız, ben çalışıyorum. Hep beraber çalışacağız. Adayların niteliklerine bakacağız. Kim nitelikli, kim kaliteli, kim dünyada saygılı olan birisi. Ekmeleddin beyin bir özelliğini de söyleyeyim. Dünyada ilk kez bir felsefe kuruluşu bir Türk için ödül düzenledi. 'İhsanoğlu altın madalya ödülü' Yabancılar onun adına uluslararası ödül veriyor. İhsanoğlu bizi temsil eder. Bayrağımızı temsil eder, herkesi kucaklar. Ortadoğu'ya da barışı getirir bizi de Avrupa'ya taşır. Bu topraklarda Mevlanalar yetişti, Karacaoğlanlar yetişti. Dadaloğlu yetişti. Bu topraklarda Ekmeledin İhsanoğlu yetişti. Onun için diyoruz ki ne ekersen onu biçersin. Ekmek için Ekmelettin İhsanoğlu."

Konuşması sonrasında Kılıçdaroğlu'na bir kantar hediye edilirken, kantarın üzerindeki "Bu ülkede adalet kantarına bir de Beşikdüzü kantarına ihtiyaç var" yazısı dikkat çekti. Kılıçdaroğlu ardından Giresun'a hareket etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement