CHP Genel Başkanına Yönelik Saldırı Foça'da Kınandı - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanına Yönelik Saldırı Foça'da Kınandı

CHP Genel Başkanına Yönelik Saldırı Foça\'da Kınandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan suikast girişimi, İzmir’in Foça ilçesinde bir araya gelen partililer tarafından protesto edildi.

26.08.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan suikast girişimi, İzmir'in Foça ilçesinde bir araya gelen partililer tarafından protesto edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan suikast girişiminin yankıları devam ederken, Foça ilçesinde de bir araya gelen partililer girişimi lanetledi. Protestoya, bazı derneklerde destek oldu. CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade etti. Biçer, "Ülkemizi karıştırmak, iç çatışmaya sürüklemek, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere, 'bu ülkede silah sesleri' yükselsin diyenlere, bombalar patlasın üzerinden siyaset yapalım diyenlere, işine gelince terörü, dini kullanmaya çalışanlara, bana dokunmayan bin yaşasın diyenlere inat; çocukların kahkahası yükselsin, barış ve kardeşlik, Atatürk Cumhuriyeti, canımız memlekete feda olsun demeye, bu uğurda göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, "Hepimiz bu ülke için ölmeye hazır Kemal Kılıçdaroğlu'yuz. CHP nerede olursa olsun bu ülkenin sigortasıdır" şeklinde konuştu.

Balbay, şöyle devam etti:

"Bize sadece yas tutmak yakışmaz. Kaderimizi kimseye emanet etmeyeceğiz. Bugün 26 Ağustos Büyük Taarruz'un başladığı gün. O ruhla geleceğe bakıyoruz. Suriye topraklarında operasyon düzenliyoruz, terör kitlesel kıyıma dönüşmüş, ana muhalefet liderine saldırı düzenlenmiş, meclis böyle bir zamanda açık olmayacak da ne zaman açık olacak. Mademki saldırı ülke bütünlüğüne o zaman Türkiye meclisten yönetilmelidir. Balkanlar dağıldı, sıra Türkiye'de dediler; Kafkaslar çöktü, sıra Türkiye'de dediler; Irak parçalandı, sıra Türkiye'de dediler; Suriye iç savaşta, sıra Türkiye'de diyorlar. Hayır, sıra Türkiye'ye gelmeyecek. Türkiye 26 Ağustos, 9 Eylül, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ruhuyla yoluna devam edecek."

Açıklamaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer'in yanı sıra, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ve çok sayıda vatandaş katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanına Yönelik Saldırı Foça'da Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement