CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

"Fikirtepe'de kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi mağduriyet var. Önümüzdeki günlerde, en çok korktuğum inşallah olmaz, emlakta ekonomik kriz oluşursa buradaki vatandaşlarımızın önemli kısmı çok ciddi mağduriyetle karşı karşıya kalacak.

17.07.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Fikirtepe'de kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi mağduriyet olduğunu belirterek, "Önümüzdeki günlerde en çok korktuğum inşallah olmaz, emlakta ekonomik kriz oluşursa buradaki vatandaşlarımızın önemli kısmı çok ciddi mağduriyetle karşı karşıya kalacak. Kiralarını ödeyebilecek durumda olamayacaklar" dedi.

Tekin, Kadıköy Fikirtepe'de vatandaşlarla bir araya gelerek, kentsel dönüşümle ilgili şikayetleri dinledi.

Burada konuşan Tekin, İstanbul'a geldiği yıllarda Fikirtepe'de yaşadığı için bölgeyi bildiğini ifade ederek, kentsel dönüşümün, "kentsel yıkıma" dönüştüğünü, sosyal dokunun değiştiğini, mağduriyetlerin had safhada olduğunu anlattı.

Tekin, Fikirtepe'de kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi mağduriyet olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde en çok korktuğum inşallah olmaz, emlakta bir ekonomik kriz oluşursa, buradaki vatandaşlarımızın önemli kısmı çok ciddi mağduriyetle karşı karşıya kalacak. Kiralarını ödeyebilecek durumda olamayacaklar. Buradaki proje kentsel dönüşüm değil, hiç kusura bakmasınlar, kentsel yıkımdır. Bu sorun biraz daha büyüyecektir, onu bilin. Sorunun büyümemesi için CHP olarak önerilerilerimiz var. Çocuk Esirgeme Kurumu ve kamuya ait yerleri, dönüşüme dahil edelim ve dönüşümü en pratik şekilde çözelim. Aksi takdirde burada binlerce insanın mağduriyeti gittikçe büyüyecek ve bu sorun da çözülemeyecek noktaya gelecektir."

Bu sorunun sadece Fikirtepe'de değil, Sultan Mahallesi, Gaziosmanpaşa, Ümraniye'de yaşanacağını ifade eden Tekin, "İstanbul'da önümüzdeki günlerde ortalama 700-800 bin yurttaşımızın mağduriyeti olacak. Hiçbirinizin tapu güvencesi yok. Tapular iktidarın iki dudağı arasında. Bu kentsel dönüşüm yasasıyla tapuların da bir anlamı kalmadı" dedi.

"Bonzai ve uyuşturucu her yerde satılıyor"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Fikirtepe'deki ikinci sorunun da bonzai olduğunu belirterek, "Maalesef bonzai ve uyuşturucu çok yaygın şekilde her yerde satılıyor" diye konuştu.

Bölgede Suriyeli sığınmacıların yarattığı ciddi sıkıntılar da bulunduğunu dile getiren Tekin, sığınmacıların kendini idare edebilmek için hırsızlık dahil her türlü yola başvurduğunu anlattı.

Tekin, Fikirtepe'de vatandaşların kentsel dönüşüm ve tapu mağduru olduklarını, sosyal yaşamlarının bozulduğunu, uyuşturucu, fuhuş, güvenlik gibi bir çok sorunla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Fikirtepe'de yaşayan Yasemin Kapramcı da şunları söyledi:

"Burada can güvenliğimiz olmadığı için tinerciler, Suriyeliler, uyuşturucu, fuhuş gibi bir sürü neden yüzünden Fikirtepe anneleri olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Binalarımız gasp ediliyor, geliyorlar, çıkmıyorlar, güvenlik almak istediğimiz zaman tinerciler tarafından tehdit ediliyoruz. Boş buldukları yerlerde ikamet ediyorlar. Burada ikamet ederken de farklı şeyler yapılıyor, uyuşturucu satılıyor. Burada saat 20.00'den sonra dışarıya çıkacak durum kalmadı. 5 senedir burada kentsel dönüşüm yapılıyor ama halen bir çivi çakılmadı. Bizler mutluyduk. Kentsel dönüşüm yapılsın ama bizleri mağdur etmeyecek şekilde yapılsın." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement