CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

"(MİT'in CHP'yi dinlediği iddiaları) Bir ülkenin başbakanı, ana muhalefet lideri bir şey söylüyor onu ciddiye alıp soruşturmuyorsa orada çok vahim bir olay vardır"

05.12.2014 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, MİT'in CHP'yi dinlediği iddialarına ilişkin, "Bir ülkenin başbakanı, ana muhalefet lideri bir şey söylüyor onu ciddiye alıp soruşturmuyorsa orada çok vahim bir olay vardır" dedi.

Tekin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde, basın mensuplarının MİT'in CHP'yi dinlediğine ilişkin iddiaları sorması üzerine, 2012 yılında bir gazetenin manşetinde CHP, MHP, çeşitli gazeteciler ile vekillerin izlendiği, dinlendiğine dair haber yaptığını, demokratik bir ülkede iktidarın buna derhal müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

Bugüne kadar iktidardan ne söyleyeceğini beklediklerini, başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı'nın bu konuda açıklama yaptığını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Ulaştırma Bakanı, 'Ne korkunuz var' dedi, geçiştirmeye çalıştı. Sayın Erdoğan, 'Sayın Kılıçdaroğlu nefesini bile izliyorum, dinliyorum' dedi. Bunun üzerine 2012'de 5 maddeli bir soru önergesi verdim. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu dinlemek sizin için zaman kaybıdır, kupon arsa, ihale pazarlığı yapmaz, ihale alıp vermez, bir zaman kaybıdır ama siz dinleniyorsunuz. Nereden dinlendiğinize dair 5 tane sorum var. Bunu da o zaman bana Devlet Bakanı Bozdağ'ın bir cevabı var, tam bir komedi. Sormuş olduğum soruların hiçbirine cevap vermedi."

Tekin, Kılıçdaroğlu'nun uzun süre kamuda görev yapmış ciddi bir devlet adamı olduğunu belirterek, "Söylediği her cümlenin çok anlamlı olduğunu hepimizin bilmesi gerekir. Bir ülkenin başbakanı, ana muhalefet lideri bir şey söylüyor onu ciddiye alıp soruşturmuyorsa orada çok vahim bir olay vardır. Sayın genel başkanımızın söylediğiyle ilgili Davutoğlu'nun elinde belge varsa laga lugayla kapatacak bir durumu yoktur. CHP olarak Türkiye'de olup bitenleri çok iyi izliyoruz. İsteriz ki devletin kurumları aynı zamanda herkesin güvencesi olsun" dedi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın oğlunun düğün törenine de değinen Tekin, şöyle devam etti:

"Sayın Hakan Fidan'a sormak istiyorum. Sayın Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başında. Kendisinin düğünü oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi devletin bu kurumunun başında olan bir insan bir AKP il başkanı değil ki. Düğüne bakın. Niye CHP, MHP orada yok? Bir daveti esirgeyeceksiniz sonra 'Ben milli istihbaratı teşkilatının başkanıyım' diyeceksiniz. Bu fotoğraf bile başlı başına çok önemli birşey olduğunu düşünüyorum. Bakın karelere, AKP'nin bütün cenahı var. AKP'nin dışındaki siyasi partilerin bir çiçek, altın alabilecek güçleri yok muydu, bir daveti hakketmiş değilmiydik biz? Bütün bunlara bakmamız lazım diye düşünüyorum."

Tekin, CHP'nin tek başına iktidar olacağını savunarak, genel seçimlerde İzmir'de asgari yüzde 60 oy beklediklerini söyledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement