CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bugün dünyada uygulanan başkanlık sistemlerine baktığınızda, bu başkanlık sistemleri ile Burhan Kuzu'nun ve Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği başkanlık sistemi arasında dağlar gibi fark var" dedi.

30.04.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bugün dünyada uygulanan başkanlık sistemlerine baktığınızda, bu başkanlık sistemleri ile Burhan Kuzu'nun ve Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği başkanlık sistemi arasında dağlar gibi fark var" dedi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu'da Belde Belediye Başkanı Cengiz Balkan'ı makamında ziyaret eden Tekin, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin köylüye, çiftçiye vermeyi taahhüt ettiği bin 500 lirayı hak gasbı olarak gördüğünü söyledi.

Bu görüşe katıldığını belirten Tekin, "Vallahi katılıyorum. Kendisi hakikatten o konuda doğru söylüyor. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' dediği tezinin kölelik, köylü düzenine geçtiğini çok net şekilde görebiliyoruz. Şimdi çocuklarınıza 1,5 liradan mazot verince hak gasbı değil, yatçılara verince hak gasbı değil, üretecek, bu ülkede artı değer kazandıracak köylülere hak gasbı olarak görmesi doğrusu şaşırtıcı. Bu cümleyi hangi anlamda kullandı çok merak ediyorum" ifadesini kullandı.

Tekin, Ankara'da yapılan " Türkiye'de Hükümet Sistemi Tartışmaları ve Başkanlık Modeli Sempozyumu"na da değindi.

Sempozyumun katılımcıları arasında anayasa profesörlerinin, hukukçularının olmadığını tahmin ettiğini dile getiren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük olasılıkla yoktur, varsa da Burhan Kuzu gibi insanlar vardır. Şimdi 'T tipi' diye yeni bir şey icat ediyor. Nasıl büyük bir Türkiye'yiz ki hala bir otomobil icat edebilmiş değiliz. Teknolojide herhangi bir icadımız yok ama yeni sistem icat ediyoruz. Onun adını da T tipi koyuyoruz. Şimdi buna baktığımızda, acaba ne olabilir bu T tipi? Vallahi aklıma bir tek şey geliyor, talan tipi yani mevcut talanı tolere etmenin başka hiçbir yolu yoktur. Bugün dünyada uygulanan başkanlık sistemlerine baktığınızda, bu başkanlık sistemleri ile Burhan Kuzu'nun ve Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği başkanlık sistemi arasında dağlar gibi fark var. T tipi başkanlık sistemi talan tipi başkanlık sistemidir. Buna Türk halkının izin vermesi, hele çiftçilerin, köylülerin, işçilerin, emeklilerin, emekçilerin izin vermesi mümkün değildir. Sonuçta 400 milletvekili hayalleri 330'a düştü, 330'dan yavaş yavaş koalisyon hayallerine kadar geldiler. Hani bir deyim var ya ceket olmazsa pantolon, pantolon olmazsa gömlek, çoraba kadar inecekler öyle gözüküyor."

Partisinin, seçimlerde Çanakkale ile ilgili herhangi bir kaygıları bulunmadığını, Ege Bölgesi'nin bütün illerinde güçlü olduklarını ifade etti.

Kırıkkale, Afyonkarahisar, Çorum, Konya gibi illerde iktidara büyük tepki olduğunu ileri süren Tekin, "CHP'nin projelerinin mayası tuttu. Bugün nereye giderseniz gidin, özellikle tarım, emeklilerle ilgili, taşeron işçilikle ilgili, esnafla ilgili bu çözümlerin tamamı anlaşılabilir, uygulanabilir projelerdir. Bu projeler bir gece yarısı hazırlanmış değildir. 2,5-3 yıldır çok ciddi bir ekip tarafından hazırlanıyor. Kısacası CHP, 77 milyonun derdine derman olacaktır" diye konuştu.

Gürsel Tekin ve beraberindekiler, daha sonra beldede belediyenin araç hizmet ve Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığının binaları ile Gülsüm Camgöz Caddesi'nin açılışını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement