CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Diyarbakır'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonla ilgili, "Bir önceki Diyarbakır valimizin hangi gerekçelerle değiştiğini doğrusu çok merak ediyoruz.

27.10.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Diyarbakır'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonla ilgili, "Bir önceki Diyarbakır valimizin hangi gerekçelerle değiştiğini doğrusu çok merak ediyoruz. Acaba sayın vali IŞİD'le ilgili bilgi istediği için mi görevinden alındı?" dedi.

Kadıköy Salı Pazarı'nı ziyaretinde esnafla sohbet edip sorunlarını dinleyen Tekin, daha sonra  Sultanbeyli Meydanı'nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Salı Pazarı'nda vatandaşlara aşure ikram eden Tekin, "Bu pazarı çok iyi bilen bir siyasetçi olarak söylüyorum, herkesin 'İnşallah CHP iktidar olur' beklentisi var. Bu, beni çok umutlandırdı. 23 ili dolaştım, oralarda da aynı tabloyu gördüm" dedi.

Yurttaşlara oy kullanma çağrısı yapan Tekin, "İlk kez yaşıyoruz bunu. Müthiş bir otokontrol sistemi oluşmuş. Özellikle tatile giden ya da tatile gitmek isteyen ailelere olağanüstü bir sosyal baskının oluştuğunu görüyoruz. Bu, Türkiye'yi sahiplenmek demektir. Bu seçmen, hiç merak etmeyin sandıkları da sonuna kadar sahiplenecek" diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Tekin, Diyarbakır Kayapınar'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda şehit olan polis memurlarının ailelerine başsağlığı dileyerek, şöyle devam etti:

"Benim asıl merak ettiğim ve sayın Başbakan'a sormak istediğim bir soru var. Bir önceki Diyarbakır valimizin hangi gerekçelerle değiştiğini doğrusu çok merak ediyoruz. Kamuoyuna yansımayan ama bizim almış olduğumuz bilgiye göre acaba sayın vali, Diyarbakır'a gider gitmez jandarma istihbarat, milli istihbarattan IŞİD ile ilgili bilgi istediği için mi görevinden alındı? Bunu çok merak ediyoruz. Diyarbakır'a gittiğinizde polise, istihbarat örgütüne veya jandarmaya bir şey sormanıza gerek yok. Herhangi bir Diyarbakırlı'ya sorduğunuzda IŞİD hücre evlerinin nerede olduğunu bilir ama bir tek bilmeyen AKP iktidarıydı. Dün 2 kardeşimiz şehit olduktan sonra fark ettiklerini gördük. Bu çok acı bir olay. Önümüzdeki günlerde daha fazlasının yaşanmayacağı bir önlemin alınmasını da bekliyoruz."

Tekin, CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu caddede bir araçtan havaya ateş edilmesine ilişkin soru üzerine, konuyu İçişleri Bakanlığının detaylı bir şekilde araştırdığını, sonucunun ise kamuoyuyla paylaşılacağını bilgisini verdi.

Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına ilişkin de Tekin, "Hiç kimse korkmasın, 1 Kasım'dan sonra bu zulüm bitecektir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement