CHP Genel Sekreteri Tekin, İzmir'de - Son Dakika
Politika

CHP Genel Sekreteri Tekin, İzmir'de

(CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba hakkında fezleke hazırlanması) "Önceki yargı paketinin içine 'makul şüphe' koydular.

19.01.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında fezleke hazırlanmasına ilişkin, "Önceki yargı paketinin içine 'makul şüphe' koydular. İlk makul şüpheli de bulundu" dedi.

Tekin, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hafta sonu Aydın, Muğla ve Tekirdağ ziyaretlerinde CHP'yi eleştirdiğini hatırlatarak, buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Partisinin "paralel yapıyla iş tutmakla" suçlandığını aktaran Tekin, AK Parti'nin 12 yıldan bu yana söz konusu yapıyla birlikte hareket ettiğini savundu.

Ağbaba hakkında fezleke hazırlanması

Tekin, gazetecilerin sorusu üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında "makul şüphe" gerekçesiyle fezleke hazırlanmasını da değerlendirdi.

"Önceki yargı paketinin içine 'makul şüphe' koydular. İlk makul şüpheli de bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında 'makul şüphe' ile fezleke hazırlandı" diyen Tekin, şöyle devam etti:

"Ne demiş, uluslararası terör örgütlerine finansman sağlayan bir zatı muhteremle ilgili iki cümle kullanmış. Şimdi bu fezlekeyi yazan savcıya sesleniyorum. Bugüne kadar AK Parti'de aklınıza gelebilecek bir sürü siyasetçi birçok dünya liderine olmayacak lafları söyledi. Niye fezleke hazırlamadınız? Biz fezlekelerinizden mi korkacağız. Devleti mi, soydu? Çete mi oluşturdu, ne yaptı?"

Gürsel Tekin, Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması ve Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı "Kamu Yönetiminde Şeffaflık Programı"nı da eleştirdi.

Tekin, ayrıca ASELSAN'daki mühendis ölümlerinin de araştırılmasını istedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Sekreteri Tekin, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement