CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “YSK seçim sonucunu Sayın Abdullah Gül’ün makamına bildirmiştir, bu kararın gereğini Sayın Gül yerine getirmek zorundadır.

18.08.2014 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "YSK seçim sonucunu Sayın Abdullah Gül'ün makamına bildirmiştir, bu kararın gereğini Sayın Gül yerine getirmek zorundadır. Türkiye'ye acilen bir Başbakan vekilini tayin etmelidir" dedi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin sonuçlarının YSK tarafından açıklandığını ifade eden Akif Hamzaçebi, seçime ilişkin kararın hala resmi gazetede yayınlanmadığını, bunu engellendiğini iddia etti. "Anayasamızın 101. maddesinin son fıkrası gayet açıktır. Cumhurbaşkanı seçilen kişinin varsa partisi ile ilişkisi kesilir ve TBMM üyeliği sıfatı sona erer" ifadesini kullanan Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın Başbakan Erdoğan'ın milletvekilliği ve Başbakanlık sıfatının sona erdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrı yapan Hamzaçebi, "Milletin kararını uygulayın. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık görevini sona ermiştir. Başbakanlık makamı demokratik bir devlette boş kalamayacağı için bu makama Abdullah Gül'ün bir görevlendirme yapması gerekmektedir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık makamını 3 gündür gasp ettiğini söyleyen Hamzaçebi, "Abdullah Gül, 'karar resmi gazetede yayınlanmadı, ben onun yayınlanmasını bekliyorum' diyerek bu işi geçiştiremez. YSK seçim sonucunu Sayın Abdullah Gül'ün makamına bildirmiştir, bu kararın gereğini Sayın Gül yerine getirmek zorundadır. Türkiye'ye acilen bir Başbakan vekilini tayin etmelidir. Aksi taktirde bu gasp olayına Sayın Gül de ortak olacaktır. Görev Sayın Abdullah Gül'ündür" diye konuştu.

5-6 Eylül tarihlerinde arasında yapılacak olan kurultayın baskın kurultay olacağı iddialarına cevap veren Hamzaçebi, "Ben aynı kanaatte değilim. Yarışa giren arkadaşlarımız, bu iddiaları çerçevesinde çalışmayı elbette yapacaklardır. Bu iddiayı ortaya koyarken de örgütün nabzını tutmuşlardır diye düşünüyorum. Çalışırlarsa zaman vardır diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Lice'de PKK'lı teröristlere ait mezarların bulunduğu sözde şehitlikte bir teröriste ait bir heykelin dikilmesinin sorulması üzerine Hamzaçebi, "Bu kabul edilemez. Lice'de terör örgütü mensubunun heykeli yapılıyor ve hükümet bunu seyrediyor. Bu Heykel Lice'ye değil de AK Parti Genel Merkezi önüne dikilmiştir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement