CHP Grup Başkanvekili Altay, Öğrenci Yurtlarını Sordu - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Altay, Öğrenci Yurtlarını Sordu

CHP Grup Başkanvekili Altay, Öğrenci Yurtlarını Sordu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, öğrenci yurtları için yapılan başvuruyu ve yurtların kapasitesini sordu.

18.09.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, öğrenci yurtları için yapılan başvuruyu ve yurtların kapasitesini sordu.

Altay, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, yükseköğrenim öğrencilerinin barınma sorunlarının halen çözülemediğini belirtti.

Engin Altay, önergesinde, "Her geçen yıl bu sorunun artması Kredi ve Yurtlar Kurumunun plansız ve öngörüsüz bir şekilde atıl bir kurum gibi faaliyetini sürdürdüğünü akla getirmektedir. 2 milyon 243 bin 179 örgün önlisans ve lisans öğrencisi bulunan ülkemizde yurt kapasitesinin  314 000 olması  ve öğrencilerin ancak yüzde 15'inin taleplerine cevap verebilmesi dünyanın en büyük 17. ekonomisi iddialarını taşıyan bir ülkeye yakışmamaktadır" dedi.

Altay, önergede şu soruları yöneltti:

"2014-2015 eğitim-öğretim yılı başında kaç öğrenci yurt başvurusu yapmış ve kaçı yerleşmiştir? Yedek sırası bekleyen öğrenci sayısı kaçtır?

Son on yıllık süre içerisinde yurt başvurusu yapan öğrenci sayısı yıllar itibariyle kaçtır? Kaç öğrenci yurtlara yerleşmiştir? Yerleşenlerin asil ve yedek durumları nedir? Kontenjandan yerleştirilen öğrenci sayısı kaçtır?

Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin barınma sorunlarını ne şekilde çözüldüğüne dair elinizde bir veri var mıdır? Bu öğrencilerin takibini yapıyor musunuz?

Hükümetinizin her fırsatta övündüğü inşaat sektörü ve TOKİ'yi acil yurt yapımı için neden yönlendirmiyor ve bu sorunu çözmüyorsunuz?

Kiralama yöntemiyle kaç bina yurt yapılmıştır? Hangi ilde ne kadar kapasite oluşturulmuştur? Kiralama için hangi binaya ne kadar ücret ödenmiştir?" - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Altay, Öğrenci Yurtlarını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement