CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Biz KHK'ları Anayasa Mahkemesine götürürken bunu, Anayasa Mahkemesinin koymuş olduğu kurallar çerçevesinde yapıyoruz.

21.09.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Biz KHK'ları Anayasa Mahkemesine götürürken bunu, Anayasa Mahkemesinin koymuş olduğu kurallar çerçevesinde yapıyoruz. Yapacağımız hukuki başvurunun değerlendirileceği organ Anayasa Mahkemesidir." dedi.

Gök TBMM'de, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın olağanüstü hal dönemlerinde çıkarılan KHK'larla ilgili 'iptal davası' açılamayacağı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

KHK'larla ilgili Anayasa Mahkemesine yapacakları başvuruya ilişkin çalışmaların sürdüğünü, ilk başvuruyu büyük olasılıkla cuma günü yapacaklarını belirten Gök, OHAL KHK'larının olağanüstü halin konusu, sınırları ve süresini aşmaması gerektiğini, kanunla yapılması gereken düzenlemelerin de KHK'lara konu olamayacağını bildirdi.

Buna ilişkin Anayasa Mahkemesinin 1990 yılında iki karar verdiğini anlatan Gök, "Biz KHK'ları Anayasa Mahkemesine götürürken bunu, Anayasa Mahkemesinin koymuş olduğu kurallar çerçevesinde yapıyoruz. Bizim yol göstericimiz Anayasa Mahkemesinin kararıdır." değerlendirmesinde bulundu.

-"Anayasa Mahkemesine başvuruda, pratikleri olmayabilir"

Gök, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, CHP henüz başvurusunu bile yapmamışken, KHK'ların Anayasa Mahkemesine götürülemeyeceği yönündeki beyanını üzüntü ile izlediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yapacağımız hukuki başvurunun değerlendirileceği organ Anayasa Mahkemesidir. Anayasa Mahkemesinin önüne gidecek bir konuda CHP ciddi bir hazırlık yapmıştır ve Anayasa Mahkemesinin kararlarını esas alarak bu hazırlığını yapmıştır. MHP'nin Anayasa Mahkemesine pek başvuruda bulunmadığını biliyoruz. Bu konuda pratikleri olmayabilir. Üzüldüğüm nokta; Sayın Semih Yalçın keşke beni arasaydı, kendisini bilgilendirir, Anayasa Mahkemesinin emsal kararlarını kendilerine verir, onların da kamuoyuna yanlış bilgi vermesini önlerdik."

-"MHP sözcüleri arasında bir berraklık yok"

Yalçın'ın açıklamasının MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın dün yaptığı açıklamaları da tekzip eder nitelikte olduğunu ileri süren Gök, Akçay'ın KHK'ların kanunları değiştiremeyeceğini ve bunları kapsayamacağını söylediğini ifade etti. Gök, "MHP'nin sözcüleri arasında bir berraklık yoktur. Ben Sayın Yalçın'la bir polemiğe girmek istemem. Mahkeme kararlarını da kendisine gönderirim." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ölçüsünün hukuk devletinden ayrılmamak olması gerektiğini vurgulayan Gök, KHK'ların maksadını aşması halinde Anayasa Mahkemesinin incelemesine konu olabileceğini belirtti.

Gök, şunları kaydetti:

"Böylesine gereksiz bir polemiği başlatan Sayın Semih Yalçın'a öncelikli olarak bu kararları okumasını ve dünkü Grup Başkanvekilinin de KHK'larla kanunların değiştirilemeyeceğine ilişkin beyanını dikkate almasını ve özellikle de Anayasa Mahkemesindeki hukuki süreci beklemesini tavsiye ederim. Sonuçta CHP olarak, anamuhalefet partisi olarak biz sorumluluğumuzu biliyoruz. FETÖ ile sonuna kadar mücadele edilmeli ama FETÖ ile mücadele sulandırılmamalıdır. Bu çıkarılan kararnamelerle FETÖ ile mücadele sulandırılmıştır. Bu kararnamelerle iktidar partisi kamuoyunda büyük mağduriyetler yaratacak düzenlemeler yapmıştır. İtirazlarımız, Anayasa Mahkemesinin çizmiş olduğu sınırlar dahilindedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement