CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

"(Yeni Cumhurbaşkanlığı binası) Yürekli bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, yürekli bir Başbakan arıyorum.

28.10.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yeni Cumhurbaşkanlığı binasının, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yapıldığını belirterek, "Yürekli bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, yürekli bir Başbakan arıyorum. Bu kaçak yapıyı mühürlemelisiniz. Kaçak yapıda oturan bir Cumhurbaşkanı'na sahip dünyada tek ülkeyiz" dedi.

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kalkınma Bakanlığı bütçesinden, yeni Cumhurbaşkanlığı binasının yapımı için 1 milyar 568 milyon lira aktarıldığını, söz konusu bina için tam olarak ne kadar para harcandığının bilinmediğini savundu. Gök, kamu kaynaklarının hoyratça harcandığını ileri sürdü.

Cumhuriyetle yaşıt olan Çankaya Köşkü varken neden yeni bina gibi bir değişikliğe gidildiğini merak ettiklerini anlatan Gök, buradaki amacın, Atatürk ve cumhuriyetin izlerini silme çabasından kaynaklandığını iddia etti.

Yeni Cumhurbaşkanlığı binasının yapımı ile ilgili açılan davada, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anımsatan Gök, şunları söyledi:

"Mahkeme, tokat gibi 25 sayfalık bir yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu karara devletin yöneticileri uymalıydı. Ancak, 'Hangi karar alınırsa alınsın ben orada oturacağım' diyen bir Cumhurbaşkanı'na tanık olduk. Cumhurbaşkanı, mahkeme kararını tanımayacağını ifade ederek yeminine de sadık kalmamıştır.

Mahkemenin bu kararından sonra, 'AK saray' diye tabir edilen söz konusu bina, artık kaçık bir yapıdır ve Cumhurbaşkanı da orada fuzuli işgalcidir.

Başbakan'a, Ankara Valisi ve Emniyet Müdürü'ne, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na 'hodri meydan, görevinizi yapın' diyorum. Gücünüz yetiyorsa, kaçak olan bu yapıyı mühürleyin. Sizin göreviniz orayı mühürlemek.

Gariban insanların gecekondularını yıkmak, devlet yönetmek değildir. Yürekli bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, yürekli bir Başbakan arıyorum. Bu kaçak yapıyı mühürlemelisiniz. Mühürlemezseniz, hukukun üstünlüğünden söz edemezsiniz. Kaçak yapıda oturan bir Cumhurbaşkanı'na sahip dünyada tek ülkeyiz."

Levent Gök, Ankara ana ulaşım planının şu anda açıklanmamasının nedeninin de davaların hükümsüz kalmasını sağlama amacından kaynaklandığını savundu.

-"Tarihe kara bir leke olarak geçecek"

CHP olarak, yeni Cumhurbaşkanlığı binasında verilecek olan 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacaklarını açıklayan Gök, "Biz hukukun üstünlüğüne, mahkeme kararlarının uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Halen kaçak olan bu yapıda Cumhurbaşkanı ile aynı ortamda bulunmayacağız. Kaçak olan yapıya, hangi hukuk ve vicdana sığınarak kim gidecek, merak ediyoruz. Yargı mensuplarını, Başbakan'ı, Vali'yi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı dikkatle izleyeceğiz. Eğer sizler Türkiye'yi yönetme iddiasındaysanız, önce hukuk ve adaleti işleteceksiniz" diye konuştu.

Gök, yarın "kaçak bir yapıda, mahkeme kararı çiğnenerek" yapılacak olan 29 Ekim resepsiyonunun, tarihe kara bir leke olarak geçeceğini ileri sürdü. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement