CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İç Güvenlik Paketi'nin çıkacağını söylemesini Meclis'e müdahale olarak gördüklerini ve kınadıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı, ne zamandan beri Meclis üzerinde ipotek koyma alışkanlığı edindin?

21.02.2015 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İç Güvenlik Paketi'nin çıkacağını söylemesini Meclis'e müdahale olarak gördüklerini ve kınadıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı, ne zamandan beri Meclis üzerinde ipotek koyma alışkanlığı edindin?" dedi.

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İç Güvenlik Paketi'ne karşı İçtüzük'ten doğan meşru haklarını kullandıklarını söyledi.

Tasarıya karşı demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları konusunda ettikleri yemine bağlı kalarak, halk adına verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Gök, tasarının geri çekilmesine ilişkin görüşünü tekrarladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, muhalefeti bonzai ve molotofkokteyline karşı duruş sergilememekle suçladığını anlatan Gök, bonzai ve paralel yapı ile ilgili Meclis araştırması önergelerinin AK Parti tarafından reddedildiğini anımsattı.

"Milletvekillerinin Meclis'te özgürlüğü kalmamış"

Levent Gök, Meclis'in şiddet ortamında yönetildiğini savunarak, "Dokunulmazlığı olan milletvekillerinin Meclis'te özgürlüğü kalmamış, sade vatandaşın bu yasa çıktıktan sonraki halini düşünün. Tartaklanan, itilen, yumruk yiyen, kemikleri kırılan muhalefet partisinin milletvekilleriyiz. Daha işin içinde polis, jandarma, kamu otoritesi yok. Ülke ağır bir despotik yönetime kaymak üzeredir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu yasa çıkacak" dediğini anımsatan Gök, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, ne zamandan beri Meclis üzerinde ipotek koyma alışkanlığı edindin? AKP'li milletvekillerine talimat veriyor. Sen kimsin? Senin görevin mi? Çıkacak yasayı, önüne geldiğinde belki veto gerekçelerin olacak, belki onaylayacaksın. Daha görüşülmelerine başlanmamış yasa karşısında Cumhurbaşkanı ihsası reyde bulunuyor. Otur oturduğun yerde Cumhurbaşkanı. Böyle bir yetkin, böyle bir hakkın yok. Cumhurbaşkanı'nın Millet Meclisi üzerinde hiçbir otoritesi yok. Meclis Başkanı'nın, AKP'nin sözcülerinin Cumhurbaşkanı'na ne diyeceklerini merak ediyorum. Cumhurbaşkanı'na haddini bildiriyorlar mı, bildirmiyorlar mı? Daha görüşülmesine başlamadan tartışma yaratan yasada Cumhurbaşkanı'nın 'bu yasa çıkacak' demesini, talimat olarak mı algılıyorsunuz, 'otur oturduğun yerde' diyebilme cesaretiniz var mı?

Cumhurbaşkanı'nın Meclis'te ettiği yemine sadık kalmasını beklemek hakkımızdır. Cumhurbaşkanı bu sözleriyle de yemini çiğnedi. Yeminine sadık kalmadığını biliyoruz çünkü sanırım bir ayağını kaldırarak yemin etti. Cumhurbaşkanı'nın kimseyi baskı altına almaya hakkı yok. CHP olarak Cumhurbaşkanı'nın bu ifadesini Meclis faaliyetlerine ciddi müdahale olarak görüyoruz, reddediyoruz, kınıyoruz."

"Oran'ın yanındayız"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gök, Umut Oran'ın paralel yapı ile işbirliği yaptığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, "Deli saçması. Havuz medyasının ürettiği algı operasyonunun parçasıdır. Ciddiye almıyoruz" dedi.

Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast planı yapıldığı iddiaları karşısında her türlü yetki elinde olduğu için bu planı yapanları ortaya çıkarması gerektiğini dile getirdi. Soruşturma başlatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Gök, "Ortaya çıkartmazsa, bilin ki bu bir karalama kampanyası ürünüdür. Arkadaşımızın yanındayız" diye konuştu. Gök, Oran'a yakışıksız, çirkin iftira atıldığını ve bu iftiraları iade ettiklerini söyledi.

Levent Gök, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İç Güvenlik Paketi ile ilgili eleştirilerini nasıl değerlendirdiği sorusu yanıtlarken, Gül'ün uyarılarının önemli olduğunu belirtti.

Gül'ün uyarılarını yerine getirmesi gerekenlerin yasayı dayatanlar olduğunu ifade eden Gök, "Yol arkadaşı olduğunu iddia ettikleri Sayın Gül'ün bu değerlendirmesini değerlendirmelerinin gerekli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in, "iktidara gelince basına el koyacağız" sözlerinin tepki çektiğinin belirtilmesi üzerine Gök, önemli olanın gazetecilerin güvence içinde çalışmasını ve basını özgürleştirmeyi sağlamak olduğunu söyledi. Gök, medyanın iktidarın tehdidi altında olduğunu savunarak, "Sayın Gürsel Tekin'in ifade ettiği, bu baskı ve vesayeti kaldırmaktan ibarettir" dedi.

Başka bir soru üzerine AK Parti'nin 12 yıldır iktidarda olduğunu, ancak AK Parti'den ülkede can ve mal güvenliği kalmadığına dair açıklamalar yapıldığını anlatan Gök, "Ülkeyi yangın yerine çevirmişsiniz. Muhalefet bunu söyler de iktidar meydan okur. Tasarının gerekçesi kamu otoritesi kalmadığını belgeleyen gerekçedir" diye konuştu.

Levent Gök, Suriye'deki Süleyman Şah türbesi ile ilgili iddialar hakkında görüşünün sorulması üzerine, kendilerine türbenin IŞİD tarafından çevrildiği, personelin dışarıya çıkışı olmadığı bilgisi geldiğini kaydetti.

Bunların açığa kavuşturulması gerektiğini dile getiren Gök, " Dışişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunuyorum, Süleyman Şah türbesinde neler olmaktadır? Alan IŞİD tarafından çevrildi mi, çevrilmedi mi? Askerlerimiz dışarıya çıkabilmekte midir, içeride mahsur mu kalmıştır? Bunların açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement