CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Halktan toplanan paraları harcayan TRT, TBMM'ye yeterince hesap vermiyor" dedi.

03.03.2016 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Halktan toplanan paraları harcayan TRT, TBMM'ye yeterince hesap vermiyor" dedi.

Gök, yaptığı yazılı açıklamada, Bilgi Edinme Hakkı kapsamında yönelttiği sorulara TRT'nin verdiği yanıtları paylaştı. Gök, Ocak-Kasım 2015 döneminde TRT'nin toplam gelirinin 1 milyar 609 milyon lira olarak gerçekleştiğini aynı dönemde giderin ise 1 milyar 698 milyon liraya kadar çıktığını bildirdi.

TRT'nin aynı dönemi 89 milyon liralık bir bilanço zararla kapattığını belirten Gök, şöyle devam etti:

"TRT'nin elektrik faturaları üzerinden alınan pay 2015 yılının ilk 11 aylık döneminde 777,8 milyon lira olarak gerçekleşti. Bu tutarın yılın tamamında ise 800 milyon lirayı geçtiği hesaplanıyor. 2014 yılında elektrik faturalarından alınan TRT payı 802 milyon lira olarak gerçekleşmişti. 2014 yılında 600 milyon lira olarak gerçekleşen televizyon, radyo, video ve benzeri elektronik cihazlar üzerinden alınan bandrol ücretinin ise 2015 yılında da 600 milyon lirayı geçtiği belirtiliyor.

TRT'nin, elektrik faturaları üzerinden son beş yılda aldığı tutar 2,9 milyar liraya, bandrol ücretlerinin de 2,8 milyar liraya ulaştığı hesaplanıyor. Her iki kalem de KDV ve ÖTV benzeri bir vergi gibi vatandaşların rızası olmadan faturalar üzerinden alınıyor."

Gök, elektrik faturalarındaki TRT payının ve elektronik cihazlardan alınan bandrol ücretlerin vatandaşlardan rızaları olmadan alındığını ve bunun, KDV, ÖTV benzeri vergiler olduğunu ifade etti.

TRT'nin yeterince denetlenmediğini savunan Gök, "Halktan toplanan paraları harcayan TRT, TBMM'ye yeterince hesap vermiyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement