CHP Grup Başkanvekili Gök: "Ülke Çok Ciddi Güvenlik Zafiyeti Yaşıyor" - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök: "Ülke Çok Ciddi Güvenlik Zafiyeti Yaşıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, göz göre göre bir savcının şehit edildiğini savunarak, “Nasıl oluyor İstanbul’un göbeğinde bunlar.

03.04.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, göz göre göre bir savcının şehit edildiğini savunarak, "Nasıl oluyor İstanbul'un göbeğinde bunlar. Ülke çok ciddi güvenlik zafiyeti yaşıyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kayahan'ın ölümünden dolayı üzüntüsünü dile getirerek, kendisine Allah'tan rahmet ve Türk ulusuna başsağlığı diledi. Gök, maden ocaklarında meydana gelen kazalarla ilgili ILO Sözleşmeleri'nde bulunan yaşam odalarının CHP'nin ısrarıyla İş Güvenlik Paketi'ni girdiğini belirterek, "Böyle bir talebimiz gece geç saatlerde madde metine girmek suretiyle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerdiği şekilde girmek suretiyle maden ocaklarında yaşam odalarının kurulmasına karar verilmiştir" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya da değinen Gök, "Ankara'nın parsel parsel satılması, birbirleri hakkındaki paralel yapı elemanı oldukları nasıl kapanacaktır? Melih Gökçek yine Ankara'ya ucube bir heykel dikerek, zaten Ankara'nın belediye başkanı olmadığını kanıtlamıştır. Ama bu kavgada Melih Gökçek'e düşen haysiyetli bir görev vardır. Melih Gökçek Twitter'da kendisiyle ilgili en ufak imada bulunanlar hakkında dava açmakta ve tazminat kazanmaktadır. Hatta üniversite öğrencilerinin evlerine polis göndermekte, tazminat davası açmaktadır. Bu iddialar dile geldiğinde 'Bülent Arınç'a dava açacağım' diyen Melih Gökçek'e sesleniyorum. Eğer bir hafta süre içinde Bülent Arınç hakkında dava açmazsan bütün iddiaları ortaya dökeceğiz" dedi.

Göz göre göre bir savcının şehit edildiğini söyleyen Gök, "Başbakan elektrik kesintisinde ortada yok, terörde yok. Ortalık neredeyse kevgire dönmüş, avukatlara saldırıyorlar, savunma mesleğini yok etmeye çalışıyorlar. Bir terörist kendini bir şekilde kamufle edecektir. Senin istihbaratın, güvenlik güçlerin ne işe yarar? Suçu başka yerlerde arıyorlar, suçu kendinde arayacaksın. Senin MİT'in ne işe yarar? Senin güvenlik güçlerin ne işe yarar? Senin istihbaratın ne işe yarar? Nasıl oluyor İstanbul'un göbeğinde bunlar. Ülke çok ciddi güvenlik zafiyeti yaşıyor" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in yarattığı terör ortamında Türkiye'nin insanlarını kaybettiğini söyleyen Gök, IŞİD'in başkentin göbeğinde olduğunu savundu. Gök, "İstihbarat bunları engelleyemiyor mu? Aileler parçalanıyor" diye konuştu.

Basın toplantısına katılan Alaaddin Ercan ise, Sincan'da ailesinden 21 kişinin IŞİD'e katıldığını ve bunlardan 5 kişinin öldüğünü belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök: 'Ülke Çok Ciddi Güvenlik Zafiyeti Yaşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement