CHP Grup Başkanvekili Gök'ün Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök'ün Basın Toplantısı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Ülkeyi yönetenlerin görevi, toplumu huzur ve güven içerisinde yönetmek, hangi konumda olurlarsa olsunlar terörün ve kaosun, güvensizlik ortamının sona erdirilmesine dönük çalışmalar yapmak olmalıdır" dedi.

22.10.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Ülkeyi yönetenlerin görevi, toplumu huzur ve güven içerisinde yönetmek, hangi konumda olurlarsa olsunlar terörün ve kaosun, güvensizlik ortamının sona erdirilmesine dönük çalışmalar yapmak olmalıdır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında sözlerine hayatını kaybeden gazeteci-yazar Çetin Altan'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Gök, "Başbakan kendi iktidarları döneminde her gün patlayan bombalarla, şehit cenazeleri ile bir başka yere atıfta bulunmak suretiyle kendisini kurtaracağını sanıyorsa yanılıyor. Bu iktidar döneminde Türkiye'de özellikle son günlerde daha 12 gün önce Ankara'nın göbeğinde, Ankara Emniyeti'ne 300 metre mesafede patlayan bomba ile hayatını kaybeden 102 vatandaşımızın daha acıları, yaraları ortada iken AKP iktidarı da Türkiye huzurluymuş gibi, 'AKP iktidardan giderse 1 Kasım'dan sonra bakın siz ne olacak? Pek çok faili meçhul cinayetler tekrar Türkiye'ye gelecek' şeklindeki sözlerini kabul etmek ve bu sözlerin bir Başbakan'ın ağzından duymak gerçekten üzüntü verici. Bir Başbakan '1 Kasım seçimlerinden sonra AKP iktidar olmazsa benden sonrası tufan' diyecek anlayışa nasıl sürüklenir. Ülkeyi yönetenlerin görevi, toplumu huzur ve güven içerisinde yönetmek, hangi konumda olurlarsa olsunlar terörün ve kaosun, güvensizlik ortamının sona erdirilmesine dönük çalışmalar yapmak olmalıdır" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun 'beyaz Toros' açıklamasına değinen Gök, "AKP'nin iktidarında Başbakan'ın kastettiği faili meçhullerin dışında faili belli olan olaylar yaşanmıştır. Sayın Başbakan, Uludere failleri hakkında ne yaptınız? Necip Hablemitoğlu cinayeti sizin döneminizde işlendi, ne yaptınız? Zirve Yayınevi katliamı, Rahip Santora, Reyhanlı, Cilvegözü, Suruç, Hrant Dink'in katillerine ne yaptınız? Ankara Garı'nda patlayan bomba ile ilgili ne yaptınız? Bir şey yaptınız; 'Ben canlı bombaları biliyorum' dediniz. Bu failleri belli olayları engelleyemediniz" ifadelerini kullandı.

Faili meçhul olayları Meclis'te defalarca dile getirdiklerini söyleyen Gök, faili meçhul cinayetlerin zaman aşımına uğramaması için iki kanun teklifi verildiğini ve ikisinin de reddedildiğini kaydetti. Gök, "Bir Başbakan'ın, siyasetçinin ağzından 'Bana oy vermezseniz, daha sonra hepimizin hayatına kast eden kişiler ortaya çıkar' sözünü ilk defa duyduk. Peki Sayın Başbakan, bu beyaz Torosları kim ortaya çıkartacaktır? Torosların olduğu yerleri biliyor musunuz yoksa Başbakanlık garajında mı saklıyorsunuz. Nereden biliyorsunuz? Başbakan bu söylediği sözle ilgili tüm yurttaşlarımızdan özür dilemelidir" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarına yönelik olarak ise Gök, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin en önemli sorununa yönelik kendi net görünümünü muhafaza ettiğini söyledi. Gök, "Bu sözü söyleyen AKP'li Sözcü siyaseten pişkin bir siyasetçidir, öyle bir siyasetin temsilcisidir. Bu anlayışla Sayın Çelik'in sözlerine bakmak gerekir. Eğer halka veremeyeceğiniz bir hesap yoksa buyurun siz açıklayın" dedi.

Gök, mitinglerin iptal edilmesine yönelik olarak, "Tüm yapılanlar, pek çok yayın kuruluşunun sistemden çıkarılarak halka ulaşmasının engellenmesi 1 Kasım seçimlerini manipüle etmeye yöneliktir. Emniyetin ve istihbaratın Türkiye'nin neresinde olursa olsun haberi olmak durumundadır. Şu anda halkımızın içinde bulunduğu atmosferle siyasi çalışmalarımız dahi çok büyük ölçüde sekteye uğramıştır. Yazılı beyanı daha yapmadan, çok önceden seçim güvenliği tedbirlerinin alınmış olması gerekirdi. Devletin ağır kusuru vardır" ifadelerini kullandı.

Emniyetin terör örgütü eylemlerine karşı uyarılmasına rağmen eylemlerin gerçekleştiği iddialarıyla ilgili olarak ise Gök, "Türkiye'nin yönetilemediğini gösteriyor. Kimi yazışmalarda, kimi belgelerde belli. Aslında biz dört yıldır söylüyorduk, Türkiye'nin Suriye politikası ve IŞİD'i görmeyen, işitmeyen tavrı nedeniyle silahların Türkiye'ye çevrileceğini dört yıldır söylüyorduk" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök'ün Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement