CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında başta kendisi olmak üzere ülkenin aldatıldığı ifadesine ilişkin, "Sözlerinizde samimiyseniz, halkımızı aldatıldığınıza inandırın ve İade-i İtibar Kanun Teklifimizi kabul edin" dedi.

20.03.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında başta kendisi olmak üzere ülkenin aldatıldığı ifadesine ilişkin, "Sözlerinizde samimiyseniz, halkımızı aldatıldığınıza inandırın ve İade-i İtibar Kanun Teklifimizi kabul edin" dedi.

Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde kuvvetler ayrılığı ilkesini tanımadığını, her fırsatta yargıya müdahale ettiğini öne sürerek, "hükümet'in kontrolünde ve uydurma delillerle yürütülen kumpas davaları için 'aldatıldık' ifadesi kullanılmasının samimiyetten uzak" olduğunu savundu.

Ergenekon ve Balyoz davalarıyla TSK komuta kademesinin yeniden şekillendirilmesinin amaçlandığını, 2008 ve sonrası terfi sırasında olan çok sayıda subay ve generalin tutuklandıkları ya da hüküm giydikleri gerekçesiyle emekliye sevk edildiğini anlatan Hamzaçebi, terfilerde liyakate dayalı geleneklerin yok edildiğini, boşaltılan kadrolara tasfiyelerle daraltılmış alandan terfiler yapıldığını, TSK'nın komuta hiyerarşisinin zafiyete uğratılarak bölgesel caydırıcılığının ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Ergenekon ve Balyoz davalarının siyasi olduğunu ve kurulan kumpasla herkesin mağdur edildiğini başından beri savunduklarını vurgulayan Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Zamanında delillerin sahte olduğunu, özel üretilmiş deliller olduğunu bile bile 'Ben bu davaların savcısıyım' diyerek, kumpas davalarını sahiplenen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün 'aldatıldık' demesi inandırıcı değildir. Bir hukuk skandalı yaşanmıştır ve bu hukuk skandalının baş aktörleri bugün günah çıkartmaya çalışmaktadır. Yapılan bu adaletsizlikler ve zulüm, seçimlerin yaklaştığı bu dönemde bir kez daha mağdur rolüne bürünmeye çalışan ve her kesime ılımlı mesajlarla yaklaşma çabasında olanların alınlarında kara bir leke olarak kalacaktır.

Eğer bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'aldatıldık' sözünde en ufak bir samimiyet kırıntısı varsa gelsinler, bundan 9 ay önce, 4 Temmuz 2014 tarihinde CHP olarak TBMM'ya sunduğumuz İade-i İtibar (Kumpas Mağdurlarının Hukuksal Haklarının İadesi) Kanun Teklifi'ni derhal yasalaştıralım. Sözlerinizde samimiyseniz, halkımızı aldatıldığınıza inandırın ve İade-i İtibar Kanun Teklifimizi kabul edin.

Özür dilemek için 'aldatıldık' demek yetmez. Özür dilemek kanunla olur. Komutanlarımızın ve ailelerinin çalınan geleceklerini, karartılan hayatlarını ve yaşadıkları acıları bir parça olsun telafi edebilmek için İade-i İtibar Kanun Teklifimizi, TBMM yasama çalışmalarını sonlandırmadan yasalaştırmayı hükümete ve AKP Grubuna teklif ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement