CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Yalova'da - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Yalova'da

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Yalova\'da

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Her yerel seçimde mutlaka 'Bu yerel seçim önemlidir' lafı olmuştur çünkü bu seçimde sadece yerel yöneticiler oylaması olmayacak, aynı zamanda Türkiye'nin nereye, hangi rejime doğru, özgürlüklere mi yoksa baskıcı, otoriter rejime doğru mu gittiği oylanacak" dedi.

23.02.2014 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Her yerel seçimde mutlaka 'Bu yerel seçim önemlidir' lafı olmuştur çünkü bu seçimde sadece yerel yöneticiler oylaması olmayacak, aynı zamanda Türkiye'nin nereye, hangi rejime doğru, özgürlüklere mi yoksa baskıcı, otoriter rejime doğru mu gittiği oylanacak" dedi.

Hamzaçebi, partisinin düğün salonunda düzenlenen belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir seçime doğru gittiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok şey söylediğini, cumhuriyet tarihindeki tüm kötü olayları CHP'ye dayandırdığını ileri süren Hamzaçebi, "Başbakan, kefen edebiyatı yapıyor. Sayın Adnan Menderes'in mirasına bugün tekrar sığındı. Sayın Başbakan neyi kastediyor acaba? Sayın Genel Başkanımız Adnan Menderes'in mezarını ziyaret etti. O, Menderes'in mirasına sahip çıktığını söylüyor. Menderes köylüye, millete bakıyordu. Memlekette tarım seferberliği vardı. Adnan Menderes'in çocukları devlet memuriyeti yaptılar, ticarete girmediler. Gemi sahibi olmadılar. Menderes'i biraz da bu yönüyle ele alırsa daha iyi olacak" diye konuştu.

Hiçbir yerel seçimin 30 Mart'ta yaşayacakları kadar önemli olmadığını savunan Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Her yerel seçimde mutlaka 'Bu yerel seçim önemlidir' lafı olmuştur çünkü bu seçimde sadece yerel yöneticiler oylaması olmayacak, aynı zamanda Türkiye'nin nereye, hangi rejime doğru, özgürlüklere mi yoksa baskıcı, otoriter rejime doğru mu gittiği oylanacak. Onun için bu seçim önemli. Bu seçim yaklaşırken Türkiye'yi aydınlık, barış, huzur dolu günlere, özgürlüklere doğru taşımak amacıyla bir yandan Ankara'da parlamentoda mücadelemizi sürdürürken, öte yandan adım adım bütün Türkiye'yi dolaşıyoruz. 12 yılda Türkiye'nin hak ve özgürlükler alanında hiçbir şekilde aldığı mesafe yoktur. Türkiye, 12 yılda özgürlüklerde çok daha geri gitmiş durumdadır. Türkiye, AKP ile 12'nci yıla geldi. 12'nci yılda AKP, Meclise 'Demokratikleşme Yasası' altında yasa getiriyor. Yani 12 yılda Türkiye, demek ki demokratikleşme alanında mesafe alamamış, demokratikleşme yasası getiriyorsun ama bakmayın onun adına. Adı demokratikleşme..."

- Grup Başkanvekili İnce

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise 30 Mart'taki yerel seçimlerin çok önemli olduğunu, bunun için durmadan çalıştığını söyledi.

Dün Karadeniz bölgesinde seçim çalışmalarına katıldığını, halkın CHP'ye büyük teveccühü olduğunu belirten İnce, şöyle konuştu:

"Ayağımın tozuyla geldim buraya. Karadeniz'deydim. Bütün gün Doğu Karadeniz'de 13 yerde konuştum. Bir kere şunu söyleyeyim. 30 yıldır Karadeniz'e, Doğu Karadeniz'e gider gelirim. İlk kez böyle bir şey gördüm. Olağanüstü. Fındıklı'da bir saatte ne kadar insan toplandığını görünce şaşırdım doğrusu. Resmen miting yaptık. Bakın, Türkiye'de 89 ruhu görüyorum. 89'da gazeteler şöyle manşet atıyordu, 'İstanbul'da Dalan sildi, süpürdü, İzmir'de Özfatura sildi, süpürdü.' Manşetler böyleydi. Sonuç hiç öyle olmadı. İstanbul'da Nurettin Sözen aldı, İzmir'de Yüksel Çakmur aldı, Ankara'da Murat Karayalçın aldı. SHP, o zaman CHP kapalıydı, Türkiye'deki belediyelerin ezici çoğunluğunu aldı. Bugün de aynısı olacak. Armutlu'dan Kaytazdere'ye İstanbul, Ankara, İzmir... Hepsini alacağız merak etmeyin."

İnce, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de ve dünyadaki her olayı CHP'den bildiğini iddia ederek, "Başbakan, ABC'ci, ABD'ci, çevreci oldu. Papaz elbisesi giydi. CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'e şikayet etti. El Kaideci oldu, El Nusracı oldu. Yakında da elvedacı olacak. Bunlar her şey olur. Her numara var bunlarda. Bunlar ayakkabı mağazası gibi. Bunlardan her şey olur da bir adam bir de Atatürkçü olmaz. Başbakan'a göre herhalde depremlerin sorumlusu, Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı CHP'nin yüzünden çıktı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İnce ve Hamzaçebi belediye başkan adaylarını tanıttı.

-yalova

-muharrem ince

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Yalova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement