CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması

"Şimdi YSK'ya gideceklermiş.

05.04.2014 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, adayları Vefa Salman'ın 6 oy farkla Yalova Belediye Başkanlığı'na seçilmesi üzerine AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz edecek olmasıyla ilgili, "Şimdi YSK'ya gideceklermiş. Ne diyeceksin? Hangi gerekçelerin var. Peki 4-0 olacak. Yetmedi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yap. Yetmedi BM'ye git. Yetmedi Adalet Divanı'na git. Yetmedi Obama'dan yardım iste" dedi.

İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, adayları Vefa Salman'ın Yalova Belediye Başkanlığı'na seçildiğini ve bunun birtakım itirazlarla engellenmek istediğini savundu.

Yalova'daki seçimlerin iptal edilmesi durumunda daha fazla oyla tekrar belediye başkanlığını alacaklarını iddia eden İnce, şunları kaydetti:

"Şimdi YSK'ya gideceklermiş. Ne diyeceksin? Hangi gerekçelerin var. Peki 4-0 olacak. Yetmedi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yap. Yetmedi BM'ye git. Yetmedi Adalet Divanı'na git. Yetmedi Obama'dan yardım iste. Diyor ki basın açıklamasında o da olmazsa iptalini isteyecekmiş. Bakın bunlar siyaset acemisi. Eğer bu iptal olursa yüzde 75 alır Vefa Salman. Hele bir et. Et de göreyim. Bu kadar acemi olur mu? Bir diyor hile yaptılar. Kim hile yapmış biz. Türkiye'de 76 milyona söylesen CHP'liler hile yaptılar deseler gülerler. Buna herkes güler. Türkiye'de bizim hiç seçim hilesiyle ilgili böyle bir imajımız mı var. Tam tersine hilelere engel olamıyorsun diye vatandaş kızıyor bize."

İnce, partisinin hiç kimseyi kandırmadığını belirterek, "Diyor ki, Cemaat Halk Partisi. Bak eski belediye başkanımız ayıp oluyor. Sen o cemaatin evlerinde, okullarında, yurtlarında sabahlara kadar çok gezdin. Peşlerinden çok koştun ama ben hiç koşmadım. CHP'lileri ayartmak için 2009'da AKP'yi ben yenerim, ben de sosyal demokratlara yakınınım diyip cemaatçisini, sosyal demokratını, ülkücüsünü, sağcısını, solcusunu kandırmadın mı? Bugün de sağcılar, solcular, ülkücülerden, sosyalistlerden, cemaatçilerden veren oldu. Sana verirken iyi de bize verirken mi kötü. Biz kimseyi kandırmadık. Sen partili olmak ne demek sen bunu bilemezsin. Çünkü sen parti gördün mü dayanamazsın. O partili olmanın ruhunu ben bilirim" diye konuştu.

Kısıtlı imkanlarla seçim kampanyası yürüttüklerini söyleyen İnce, şöyle devam etti:

"Bizde para yok. Bizde iman, ruh, inanmışlık vardı. Şimdi diyor ki, 1162 sandıkta kısıtlılar, seçme seçilme hakkı olmayanlar oy kullandı. Fotoğrafı elimizde böyle bir oy kullanan yok. Eğer bunları yazdırsan yazdırsan sen yazdırmışsındır. Başka bir durumda iptal ettirmek için hınzırlık yapmışsındır. Yapsan yapsan sen yaparsın. Bizim elimizden böyle organizasyonlar gelmez. Adliye'nin önünde bekleyen yurttaşlarımıza hakaret ediyor, terörist gruplar diyor. Adliye'nin önünde bekleyenler Yalova'nın hakkını yedirmek istemeyenlerdir. Vali Hanım, dikkatli ol, dikkatli ol, dikkatli ol. Bilmediğimi zannetme. Hepsini biliyorum. Nezaketimi bozmuyorum dikkatli ol. Uzun Recep'in valisi olma, devletin valisi ol."

Salman ise seçim boyunca metanetini koruduğunu belirterek, "Ben her zaman sakindim ve her zaman kendimden emindim. Allah'ın adaletine inandım. Şimdi hizmet zamanı, Yalova'ya vefa zamanı. Bu Yalova'yı sizlerle Yalovalılarla yöneteceğiz" ifadelerini kullandı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement