CHP Grup Başkanvekili İnce, Ordu'da - Son Dakika
Yerel

CHP Grup Başkanvekili İnce, Ordu'da

CHP Grup Başkanvekili İnce, Ordu\'da

İnce: "Medya yazamıyor ve söyleyemiyor ama Avrupa'da öyle değil ki. Yazıyorlar, söylüyorlar yolsuzluğu ve hırsızlığı, rüşveti.

25.03.2014 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Medya yazamıyor ve söyleyemiyor ama Avrupa'da öyle değil ki. Yazıyorlar, söylüyorlar yolsuzluğu ve hırsızlığı, rüşveti. Türkiye'nin itibarı şu an sıfırdır sıfır" dedi.

İnce, seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Ordu'da, Fatsa ve Ünye ilçelerinde vatandaşlara hitap etti.

Fatsa'da yaptığı konuşmada, "Bu 'uzun adam'a ben bir öğretmen olarak Fatsa'da, geçmişte solun bir kalesi olarak, ona bir not vermeye geldim" diyen İnce, şöyle devam etti:

"Ona bütün derslerinden bir not vereceğim, bakalım sizler de beğenecek misiniz? Zayıf olan derslerin hafif olanlarından başlayayım. Beden eğitimi... Ben eski bir futbolcuyum diyor ama beygirin üzerinde iki saniye duramıyor. Beden eğitimi sıfır. Müzik, milletin parasını çaldılar, çocuklarımızın sınavda sorusunu çaldılar. Oy, sandık, para, her şeyi çaldılar. Bakalım ne çalacaklar dedik, sonunda çaldıkları müziği de çalmışlar, Dombra da çalıntı. 60 yaşına gelmiş, başbakan olmuş, hala 90 yıllık partiye 'ey cehape' diyor. Bizim partimizin adı 'cehape' değil, cehepe. CHP diyemediği için de Türkçe sıfır."

İnce, şunları söyledi:

"Geçenlerde İzmir'e gitmiş, İzmir'de adayları var ya Binali Yıldırım, hani 'milyon Ali, cin Ali cin'. Meydanda bağırıyor 'İzmir'e hoş geldiniz' diye. Yahu İzmirliye 'hoş geldiniz' denilir mi? Demek ki taşıma. Bu sefer 'uzun adam'ı çağırıyor. 'Uzun adam' konuşuyor, 'ey Akdeniz'in incisi İzmir'. Yahu ne zamandan beri İzmir Akdeniz oldu, İzmir Ege'de. Coğrafya sıfır. Yine biz Suriye tezkeresine CHP olarak karşı çıktık. 'Uzun adam' milletin önüne çıktı dedi ki, 'ey CHP sen Suriye tezkeresine karşı çıkıyorsun ama Çanakkale savaşına neden karşı çıkmadın'. ya Çanakkale 1915 yılında oldu. CHP 1923'te kuruldu, nasıl karşı çıkalım. Tarih sıfır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi berbat. Yalan bunda, haram bunda, iftira bunda, yolsuzluk bunda, kul hakkı bunda, yetim hakkı bunda olduğu için yıldızlı sıfır. Siz şimdi diyeceksiniz, 'amma da sıfırcı hocasın' diye, 'hiç mi birinden bir alamıyor' diye. Var var birisinden bir alıyor, yabancı dil bir. One minute demesini biliyor."

Bir ağabey olarak "arkadaşlarına, öğrencilerine ve evlatlarına" seslenen İnce, şöyle devam etti:

"Sakın ha şiddete bulaşmayın. Bu faşist, bu diktatör sizin şiddet uygulamanızı istiyor. Cam çerçeve kırmanızı, sağa sola saldırmanızı istiyor. Neden çünkü biliyor musunuz? Siz şiddet uygularsanız onun elinde daha fazla güç var. Cop, tazyikli su ve biber gazı var. Siz şiddet uyguladığınız zaman elli katı daha fazla şiddet uygulayacak. Buna tahrik edecek sizi. Oyuna gelmeyin. Bütün diktatörlerin hoşlanmadığı şey nedir biliyor musunuz? Mizahtır mizah. Bunu makaraya saracaksınız. Bununla kafa yapacaksınız az önce benim yaptığım gibi. Bu neymiş, dünya lideriymiş, sen kimsin de dünya liderisin. Ermenistan, İsrail ve Suriye'de büyükelçimiz yok."

Türkiye medyasının "yazamadığını" ileri süren İnce, şunları kaydetti:

"Medya yazamıyor ve söyleyemiyor ama Avrupa'da öyle değil ki. Yazıyorlar, söylüyorlar yolsuzluğu ve hırsızlığı, rüşveti. Türkiye'nin itibarı şu an sıfırdır sıfır. Türkiye şu anda bir borç para istese alamaz. Bunu da makara yapacaksınız. 'Uzun adam'ın afişleri var, orada da var, görüyorum. Şöyle yazıyor yanına, 'başı dik'. 'Milli irade başı dik'. Doğru, başı dik, boğazına kadar pisliğe battığı için böyle başı diktir. Sen boğazına kadar yolsuzluğun içindesin."

Konuşmasının ardından Ünye'ye geçen İnce, burada da yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerine değinerek, şu ifadelerde bulundu:

"Bu seçim sağcılarla solcuların seçimi değil, bu seçim Türklerle Kürtlerin seçimi değil, bu seçim Alevilerle Sünnilerin seçimi değil, doğulularla batılıların seçimi değil. Bu seçim başörtülülerle başı açıkların seçimi değildir. Bu seçim iş adamlarından 700 bin liralık hediye saat alanlarla asgari ücret alanların arasında geçmektedir. Bu seçim fındığı toplayıp toplayıp geçinemeyen, kızına çeyiz alamayan, oğlunu okutamayan, Bağ-Kur primlerini ödeyemeyen insanlarla, yatak odalarında dolar fışkıranların seçimidir." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Grup Başkanvekili İnce, Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement