CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Erken seçimden en az kaygı duyacak, en az korkacak parti CHP'dir.

22.07.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Erken seçimden en az kaygı duyacak, en az korkacak parti CHP'dir. Ama CHP'nin birinci önceliği, seçimde verdiği vaatleri hayata geçirebileceği bir hükümetin kurulmasıdır" dedi.

Özel, Meclis'te Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu ve beraberindeki heyeti kabulünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Suruç'taki terör saldırısının ardından Meclis'in olağanüstü toplantısı, ortak deklarasyon yayınlanması ve Barış Yürüyüşü düzenlenmesi gibi öneriler olduğunun belirtilmesi ve CHP'nin yaklaşımının sorulması üzerine Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte Kobani ve terörle mücadele gibi konularda tüm partilere işbirliği çağrısı yaptığını anımsattı.

Özel, şöyle devam etti:

"O zaman Sayın Başbakan'dan 'Sizin aklınıza ihtiyaç yok. Siz aklınızı kendinize saklayın' cevabını almıştık. Oysa iki gün önce Sayın Başbakan'ın ağzından IŞİD terörüne ve bölgede yaşananlara karşı ortak bir deklarasyon imzalama çağrısı, iyimser açıdan baktığımızda bir öz eleştiri ihtiyacına verdiği cevap, eleştirel olarak bakarsak da çökmüş bir dış politikanın itirafı olarak görüyoruz. CHP, AKP'nin geçmiş dönemlerde dış politikada yapmış olduğu hataların hiçbirini affetmeden, oradaki sorumluluklarını hafifletecek herhangi bir şey olmaksızın Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu birlik ve bütünlük içinde teröre karşı, özellikle de IŞİD terörüne karşı alınacak ortak bir tavır noktasında, 'ortak aklı egemen kılalım' çağrısına prensipte evet cevabı verdi. Dört partinin birlikte, tartışarak hazırlayacakları bir metne imza atmaktan geri durmuyoruz."

-"Diğer partilerin eksikliklerini tamamlama gerekli göreceğimiz bir durum değil"

Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması noktasında 110 milletvekilinin imzasına ihtiyaç olduğunun altını çizen Özel, CHP'nin bu sayıda milletvekiline sahip olduğuna işaret etti. Partisinin yetkili kurullarında bu konuyu değerlendirdiğini aktaran Özel, "CHP, eğer Meclis'in olağanüstü toplanmasını gerekli görecek noktada olursa, bunun faydalı bir sonuç doğuracağına inanırsa, bu sayıda milletvekili var, kendisi böyle bir çağrıyı yapmayı düşünebilir. Kendisinin 110 milletvekilinin olduğu bir noktada, diğer partilerin eksikliklerini tamamlamayla ilgili bir yaklaşım bugünkü Meclis aritmetiğinde CHP'nin gerekli göreceği bir durum değil" diye konuştu.

-"İhsan Hocamızın kararını değerlendireceğini ümit ediyoruz"

Özel, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in CHP'den istifa ettiğine ilişkin açıklamasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Özkes'in kararının herkesi üzdüğünü, partinin şu ana kadar istifaya ilişkin herhangi bir işlem yapmadığını aktaran Özel, Özkes ile görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmelerde düne göre mesafe almış göründüklerini söyledi. Özel, "Hocamızın bu kararını değerlendireceğini, önümüzdeki saatler veya birkaç gün içinde bu konuda daha doğru bir karar vereceğini de ümit ediyoruz. İhsan Hocamız çok sevilen, iyi ilişkiler içinde olduğumuz bir milletvekilimiz. Aldığı karar bizi de üzdü, onu da üzmüş görülüyor. İlerleyen günlerde daha olumlu bir sonuç alacağımızı değerlendiriyoruz" dedi.

Erken seçim seçeneği ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Erken seçimden korkmuyoruz" şeklindeki açıklamalarının da sorulduğu Özel, CHP olarak erken seçimin Türkiye'ye zaman kaybettireceği görüşünde olduklarını söyledi.

Vatandaşın beklentisinin yeniden seçime gitmek ve vaatler olmadığını ifade eden Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim önceliğimiz erken seçim değil. Ama Sayın Bahçeli'nin yaptığı değerlendirme üzerinden sorarsanız, herhalde bir erken seçimden en az kaygı duyacak, en az korkacak parti CHP'dir. Ama CHP'nin birinci önceliği, seçimde verdiği vaatleri hayata geçirebileceği bir hükümetin kurulmasıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement