CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP olarak sınırımızda sabahtan beri yaşanan olayları ve karşılıklı açıklamaları kaygı ve endişe ile izliyoruz" dedi.

24.11.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP olarak sınırımızda sabahtan beri yaşanan olayları ve karşılıklı açıklamaları kaygı ve endişe ile izliyoruz" dedi.

CHP TBMM Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Basına kapalı gerçekleştirilen ve 3 saat süren toplantının ardından Grup Başkanvekili Özel, basına bilgi verdi.

Toplantıya mazeret bildiren iki milletvekili dışındaki tüm CHP Grubu'nun katıldığını belirten Özel, Kılıçdaroğlu'nun toplantının başında yasama faaliyetlerinde milletvekillerinin dikkat etmesi gereken hususlar ile kendisinin CHP Grubu'ndan beklentilerine ilişkin bir konuşma yaptığını aktardı.

Daha sonra 30'ün üzerinde milletvekilinin söz alarak yeni dönem çalışmalarıyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiklerini kaydeden Özel, şöyle devam etti:

"Toplantının genelinde CHP'nin etkin, güçlü, içerik açısından zengin ve hem yol gösteren hem de bir takım yanlışlardan Meclis'i alıkoyan güçlü bir muhalefet anlayışını üstleneceği dile getirildi. İçerik olarak güçlü, üslup olarak dozu doğru ayarlanmış bir muhalefet anlayışı içinde olacağımızı, özellikle bu seçimlerde vatandaşa iktidar partisi tarafından dile getirilen çok sayıda ekonomik vaadin takipçisi olunacağı ve yarın okunacak hükümet programından itibaren de CHP'nin seçim bildirgesi ve parti programı doğrultusunda yön gösteren ve vatandaşın taleplerini gündemde tutan bir muhalefet anlayışı yürütmesi hem Sayın Genel Başkanımız hem de söz alan milletvekillerinin ittifakıyla dile getirildi."

Parti Meclisi'nin yarın toplanacağını anımsatan Özel, toplantıda grubun değerlendirmelerinin Parti Meclisi'ne taşınmak üzere de alındığını ifade etti.

"Takım ruhunun güçlendiği, yeni dönem stratejileri konusunda ortaklaşıldığı bir toplantı olarak çalışmalarımızı tamamladık" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü toplantı planlanırken sabah sınırımızda ortaya çıkan olay yoktu. Bugünkü toplantıda Sayın Genel Başkanımız bu konuyla ilgili değerlendirmelerin tamamını yarın Parti Meclisi toplantısından önce sizlere de açık olan bölümde dile getireceğini söyledi. CHP olarak sınırımızda sabahtan beri yaşanan olayları ve karşılıklı açıklamaları kaygı ve endişe ile izliyoruz. Bu konuda ayrıntılı açıklamayı yarın Sayın Genel Başkanımızdan dinleyeceksiniz."

-"Kurultaya yönelik değerlendirmeler olmadı"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özel, kurultay tartışmalarının grup toplantısında gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine, "CHP Grubu'nun içinde parti içi siyaset açısından farklı görüşte bulunanlar, olabilir. Ama bu bir grup toplantısı olduğu için kurultaya yönelik değerlendirmeler, herhangi bir ayrışma, farklı görüş olması zaten beklenmiyordu ve hiç olmadı. Bunları, CHP'nin her birisi kendi siyasi değerlendirmesini yapma konusunda yetkin milletvekilleri grup toplantısı dışında yaparlar, yapıyorlar. Ama grup toplantısında bu konu gündeme gelmedi" karşılığını verdi.

Toplantıda kurultayın 16-17 Ocak tarihinde Ankara Arena'da yapılacağına dair bilginin de milletvekillerine tekrar ifade edildiğini bildiren Özel, "Kurultaya yönelik bir parti içi tartışma gündemimizde değildi ve yaşanmadı" dedi.

Hükümet programının yarın okunacağına dair bir ifade kullandığının hatırlatılması ve bu konuda gruplar arası bir görüşme olup olmadığının sorulması üzerine Özel, "Daha önceden 'hükümet kurulduğunda hemen ertesinde olur' diye söyleniyordu. Resmileşmiş bir şey yok ama bir temas bekliyoruz. Büyük ihtimalle de yarın okunur" diye konuştu.

Özel, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili sorulara, "Bu gerilimi kaygı ve endişe ile izliyoruz. Ancak sağlıklı bilgi akışı tamamlandıktan ve bu konuda hem Sayın Genel Başkanımız hem de partinin yetkili kurulları değerlendirme yaptıktan sonra partimizin bu konudaki görüşünü Sayın Genel Başkanımızın ağzından duyacaksınız. Şu anda yaşanan atmosferin hassasiyeti noktasında ben bu konuda bir açıklama yapmayacağım" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement