CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kaset komplosunun etinden, sütünden, yününden yararlanan iktidarın o komployla hesaplaşır hale gelmesi, kendilerinin sorumluluklarını itiraf etmekten başka bir şey değildir" dedi.

03.08.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kaset komplosunun etinden, sütünden, yününden yararlanan iktidarın o komployla hesaplaşır hale gelmesi, kendilerinin sorumluluklarını itiraf etmekten başka bir şey değildir" dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin, Yenikapı'da pazar günü yapılacak mitinge davet mektubunun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ulaştığını belirten Özel, Kılıçdaroğlu'nun buna teşekkür ve yanıt yazacağını söyledi.

Özel, Kılıçdaroğlu'nun o gün alanda yer almayacağını ancak CHP'den bir genel başkan yardımcısı, grup başkanvekili, ağırlıklı olarak İstanbul milletvekilleri ve örgütten katılım olacağını bildirdi. Özgür Özel, AK Parti'nin Taksim mitinginde yaptığı gibi kurumsal katılım düzeyinde, parti bayrağı olmaksızın Türk bayraklarıyla mitingde bulunacaklarını ifade etti.

Meclisteki tüm partilerin darbeyi kınadığını, 3 partinin, darbe girişimi gecesi ilk demokrasi nöbetini Meclisten başlattığını anımsatan Özel, ancak AK Parti MYK, ardından Bakanlar Kurulundan sonra OHAL'in ilan edildiğini söyledi. Özel, daha önce OHAL'in kaldırılmasını bilboardlarına koyan iktidarın, Türkiye'yi 36 yıl sonra, OHAL'e taşıdığını kaydetti.

Özel, OHAL'e iki yönden karşı çıktıklarına işaret ederek, en temel itirazlarının Meclis yerine Bakanlar Kurulunun kanun yapması olduğunu söyledi.

-Eğitim-Sen'li öğretmenin durumu

Yargı denetiminden muaf olan kanun hükmünde kararnamelerin ne sonuçlar doğurduğunu gördüklerini vurgulayan Özel, Ahmetli Kaymakamı'nın intiharının yargısız infazın ne kadar korkunç olduğunu gösterdiğini söyledi.

Cadı avının başladığını, darbenin iktidar partisi tarafından fırsata çevrildiğini öne süren Özel, Manisa'da KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyesi, sol dünya görüşüne sahip olduğu bilinen bir öğretmenin FETÖ üyeliğinden tutuklandığını savundu. Özel, 4. katta oturan bu öğretmenin, 3. kata taşınan yeni mezun öğretmenin ortak internet paketi alma önerisi karşısında, internet şifresini verdiğini anlatarak, 3. kattaki öğretmenin cemaatle ilişki kurduğunu, yazışmalarında IP adresi olarak Eğitim-Sen'li öğretmenin görüldüğünü söyledi. Özel, 3. kattaki öğretmenin hayatına devam ettiğini, 4. kattaki öğretmenin ise açığa alındığını, soruşturma geçirdiğini anlattı. Özel, sadece IP numarasından, eksik araştırmalar, delilcikler, yanlış yönlendirme, ihbarlarla görevden alınmalar olduğunu söyledi.

Emekten, demokrasinden yana, iktidarı rahatsız eden, yangında ilk kurtulacaklar dolabı gibi, kaosta ilk bertaraf edilecek listesindeki 20 sanat insanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından ilişkisinin kesildiğini savunan Özel, "Hatalar devam ederse, karşı karşıya kalınan toplumsal vicdan, iktidar partisinin arzu ettiği zeminin tam tersini yaratacaktır. Hukuka, adalete, şeffaflığa, parlamentonun odağında olduğu bir demokrasi mücadelesine ihtiyaç var." diye konuştu.

Özel, istihbaratta yeni yapılanmaya ilişkin soru üzerine, darbenin fırsata çevrildiğini, fırsatçılıkta bir başkanlık sisteminin fiilen örüldüğünü iddia etti.

MİT'in, Başbakanlığı döneminde Erdoğan'a bağlı olduğuna işaret eden Özel, "MİT'i saraya bağlamak yerine enişteye sarayda oda vermek lazım." dedi.

-"Komplonun etinden, sütünden yararlanan..."

Bir soru üzerine, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve bazı MHP'lilere yönelik kaset komplosuyla ilgili iktidar partisinin 3 maymunu oynadığını ileri süren Özel, şunları kaydetti:

" Uludere'yi Fetullahçılar bombaladı, Hrant Dink'i Fetullahçılar vurdu, Rus uçağını düşüren darbeci pilot, içeride ve dışarıda Türkiye'nin yüzünü kızartan ne iş varsa onlarla hesaplaşıyorlar. Kendi sorumluluklarını almadan, sadece 'kandırılmışız' diyorlar ve o meseleyle hesaplaşıyorlar. 5 yıldır bu konuda soruşturma bekliyoruz, devletin kurumları ellerinde ama kıllarını kıpırdatmıyorlar. Kumpas meselesinde de 'hadi elimiz değmişken bundan da aklanıverelim' diyorlar. O kadar kolay aklanamazsınız. Bu bir suçun itirafı niteliğindedir. Ben cemaatin suçlu olduğunu biliyorum ama o taşeron, esas işveren sensin. Bu işin sonucunu miting meydanlarında siyasallaştıran, kendi lehine kullanan bir kişinin, 'Bugün cemaat genel üstlenici durumunda, torba suçlu bulduk, her şeyi içine atalım, bunu da atalım...' O günden bu güne o komplonun etinden, sütünden, yününden yararlanan iktidarın o komployla hesaplaşır hale gelmesi, kendilerinin sorumluluklarını itiraf etmekten başka birşey değildir."

Özel, bir soruyu yanıtlarken 2010 KPSS sınavı sonrası "sorular çalındı" diyerek 86 bin memurun işten çıkarılmasını, vicdani, ahlaki, akılcı bulmadıklarını ifade etti. Özel, soruları çalanların tespit edilip, cezalarını çekmesi gerektiğini ancak adaletsiz koşullara rağmen sınavı kazananların haklarının yenmemesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement