CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Mevcut düzen Türkiye’ye tek bir seçenek bıraktı, oda AKP-CHP koalisyonu yada erken seçim." dedi.

03.10.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Mevcut düzen Türkiye'ye tek bir seçenek bıraktı, oda AKP-CHP koalisyonu yada erken seçim." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Turgutlu İlçe Teşkilatı tarafından sabah kahvaltısı organize edildi. CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı düzenlenen kahvaltıda milletvekili adayları ve yönetim, muhtarlarla bir araya geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de katıldığı toplantıda CHP'nin iktidar olması durumunda muhtarlıklara tüzel kişiliklerinin geri verileceği ve muhtarlıklarla ilgili iyileştirme yapılacağı belirtildi. AK Parti'yle 32 gün süren koalisyon görüşmelerini aktaran CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "18 buçuk milyon oy alan bir partiyle masaya oturduk. Yoksa AKP'lilerin kara kaşına yada kara gözüne sevdalı değiliz. Değerli halkımız AKP'ye oy veriyor ve o vatandaşlarımızda bizler için çok önemlidir. Onlar çalınsın,çırpılsın diye oy vermiyorlar. Abdullah Öcalan ve Cemil Bayık ile görüşsün diyede oy vermediler. AKP'nin yöneticisine bayıldığımızdan değil, onlara oy veren vatandaşlarımıza olan saygımızdan masaya oturduk. Bu süreçte Cumhurbaşkanı koalisyon ve hükümet kurulsun, meclis çalışsın, komisyonlar kurulsun istemiyor. Onun kendi takdiri, biz onla değil Ahmet Davutoğlu ile muhatabız. AKP'nin 13 yıllık iktidarının 13 dakikasına dahi muhalefet olduk. Çok yanlış işler yaptılar ama iyi yaptıkları işleri de takdir ediyoruz. Doğru yaptıkları işler ne olursa olsun biz iktidar olduğumuzda da devam edecektir. O iyi icraatleri koruyup kollamak ve başımızın üzerinde taşımak namus borcumuzdur. 32 günün sonunda bize kısa vadeli, seçim gündemli hükümet teklif ettiler. Barajı düşürelim, seçim kanunu değiştirelim, seçim sandıklarını taşıyalım ve bir kaç tane daha iktidarın elini kuvvetlendirecek seçimde değişiklik yapalım diyerek seçime gidelim dediler. Biz 4 yıllık sorun çözücü, programlı bir gerçek Cumhuriyet hükümetini teklif ettik. Biz kırmızı plakaları, bakanlıkları konuşmadık,kendimiz için bir şey istemedik. Bir önceki seçim taslağımızı masaya koyduk. Çiftçiye, memura, emekliye, taşeron işçiye, muhtara yardım olacak projelerimizi ortaya koyduk. Kaynak yok dediklerinde de kaynak olduğuna ikna ettik. Yarın seçim vaatlerini açılayacaklar ve bizim ortaya çıkardığımız, onların kaynak yok dediği bir proje o vaatlerin arasında yer alacak. Biz Önce Türkiye diyerek yola çıktık. Bu bir reklam sloganı değil, genel başkanımızın direkt söylemidir" şeklinde konuştu.

"YA KOALİSYON YA ERKEN SEÇİM"

Toplantıda MHP ve HDP'ye yüklenen Özel, "MHP hayırları bizle tüketti, gitti AKP'nin meclis başkanına evet dedi. HDP zaten denklem dışı. Onun başka bir derdi var, Türkiye'yi yönetmek gibi bir derdi yok. MHP diyor ki iktidar olmam, CHP'ye destek vermem, CHP'den destek almam, HDP'den destek istemem, AKP ile konuşmam, filanla selamlaşmam diyor yani ben yokum diyor. Gerekirse seçime gidelim diyor. O zaman yapacak bir şey yok. Siyasette kapıyı birinin yüzüne kaparsanız yüzüne kapı kapanana söylenecek bir şey yok ancak vatandaş yüze kapı kapatanlardan birgün hesap sorar. Mevcut düzen Türkiye'ye tek bir seçenek bıraktı, oda AKP-CHP koalisyonu ya da erken seçim" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement