CHP Grup Toplantısı...(1) - Son Dakika
Politika

CHP Grup Toplantısı...(1)

CHP Grup Toplantısı...(1)

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu yasama döneminde gerçekten de bilgisi, birikimi, demokrasiye olan inancıyla hiç kimsenin tereddüt etmeyeceği bir kişiyi TBMM Başkanlığı’na aday gösterdik.

30.06.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu yasama döneminde gerçekten de bilgisi, birikimi, demokrasiye olan inancıyla hiç kimsenin tereddüt etmeyeceği bir kişiyi TBMM Başkanlığı'na aday gösterdik. Aday gösterdiğimiz kişi Sayın Deniz Baykal" dedi.

7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM'de yapılan ilk CHP Grup Toplantısı'nda partililere hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 25. Dönem'in ilk toplantısını yaptıklarını dile getirerek, sürecin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. TBMM'nin bir yasama organı olduğuna dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çok kanun yapmak 'yasama organı görevini yerine getiriyor' şeklinde algılanmaması gerekiyor. Çünkü yasama organı bir kanun fabrikası değil yasama organı elbette yürütme organından gelecek olan tasarıları değerlendirecek ve tartışacaktır. Ama yasama organına saygınlık kazandıran parlamentodan geçen yasaların genel kabulüdür. Eğer bu yasalar toplumun sorunlarını çözmekten çok günlük sorunları çözmeye çıkıyorsa, birilerini aklamaya dönük yasalar yapılıyorsa o zaman parlamento itibar kaybeder, güven kaybeder. Asıl temel sorun budur" şeklinde konuştu.

"Yasama organı yürütme organının arka bahçesine dönüşmemelidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer yasama organı, yürütme organının arka bahçesine dönüşüyorsa oradan gelen teklifler hiç tartışılmadan gözü kapalı yasalaştırılıyorsa yasama organı görevini yapmıyor demektir. Geçen yasama döneminde en büyük şikayetimiz buydu. Umarım bu yasama dönemi de yasama organı yine birilerini arka bahçesine dönüştürülmez" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, yasama organından bir diğer şikayetin ise "Torba kanun" uygulaması olduğunu belirterek, "Yasama organını yürütme karşısındaki zaaftan kurtarmak gerekiyor" dedi.

TBMM'nin itibarına gölge düşüren uygulamaların ardından TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığı döneminde TBMM'nin yeniden itibar kazandığını savunan Kılıçdaroğlu, "Parlamento yeniden güçler dengesinin önemli, saygın bir parçası oldu, yürütmenin arka bahçesi haline dönüşmedi. Geçen yasama döneminde iktidar kanadından milletvekillerinin Genel Kurul salonunda olmadıkları halde sahte oy pusulalarıyla 'biz buradayız' diye pusula gönderdi. TBMM'nin itibarına bundan daha ağır bir darbe vurulmadı. Hatta bazıları umredeyken burada sahte oy pusulası kullandı. Bu bizi temelden yaraladı. Umuyorum 25. Yasama döneminde bu tür garipliklerle karşılaşmayız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Biz bu yasama döneminde gerçekten de bilgisi, birikimi, demokrasiye olan inancıyla hiç kimsenin tereddüt etmeyeceği bir kişiyi TBMM Başkanlığı'na aday gösterdik. Aday gösterdiğimiz kişi Sayın Deniz Baykal. Umuyoruz ve diliyoruz, bütün saydığım gariplikleri, haksızlıkları, TBMM'nin itibarına gölge düşüren uygulamaları Sayın Deniz Baykal'ın başkanlığı döneminde görmeyiz, TBMM yeniden itibar kazanır, güçler dengesinin saygın bir parçası olur, yürütmenin arka bahçesine dönüşmez. O nedenle bütün milletvekili arkadaşlarımızın bu alanda duyarlı olduklarını biliyorum" açıklamasında bulundu.

Yeni yasama döneminde hükümetin oluşmasında ciddi sorunlar olduğunun bilincinde olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, tavırlarını buna göre belirleyeceklerini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Toplantısı...(1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement