CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, "OYAK'ın başına ilk kez bürokrasiden gelen birisi getirilmiştir.

27.06.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, " OYAK'ın başına ilk kez bürokrasiden gelen birisi getirilmiştir. Bütün bunlar OYAK'ın hükümet tarafından, AKP tarafından ele geçirildiğini, uzun süredir peşinde oldukları rüyayı gerçekleştirdiklerini düşündürmektedir." dedi.

Dudu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, hükümetin OYAK'ı ele geçirme operasyonu yaptığını iddia etti.

OYAK'ın Türkiye'nin en büyük sermaye kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Dudu, 2010 yılından itibaren AK Parti iktidarlarının OYAK'ı ele geçirmeye çalıştığını, "sivilleşme" adıyla yapılan algı operasyonlarıyla şirket üzerinde oyunlar oynandığını savundu.

Dudu, OYAK'ın 56'ıncı Genel Kuruluna bir gün kala Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Necati Özbahadır'ın görevinden istifa ettiğini, ardından 16 yıldır OYAK'ta genel müdür olarak çalışan Coşkun Ulusoy ve genel müdür yardımcılarının görevlerinden ayrıldıklarını hatırlattı.

CHP'li Dudu, "Necati Özbahadır'ın istifaya zorlanmasında, 2007 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törende 'cumhurbaşkanım' değil, 'cumhurbaşkanı' diye hitap etmesinin bir etkisi var mıdır? Düşünmemek elde değildir." dedi.

OYAK'a yönetici olarak Başbakanlık müfettişlerinden Süleyman Savaş Erdem'in getirildiğini belirten Dudu, şöyle devam etti:

"OYAK'ın başına ilk kez bürokrasiden gelen birisi getirilmiştir. Bütün bunlar OYAK'ın hükümet tarafından, AKP tarafından ele geçirildiğini, uzun süredir peşinde oldukları rüyayı gerçekleştirdiklerini düşündürmektedir. OYAK Genel Kurulu 43 üyeden oluşuyor, ağırlık silahlı kuvvetlerden. 311 bin ordu çalışanının, emekçinin hakkını bir günde AKP'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a teslim eden bu zihniyet eninde sonunda bunun hesabını verecektir, vermek zorundadır."

Dudu, bir soru üzerine, Türkiye'de kayyımlık kurumunun yanlış uygulandığını ileri sürerek, "AKP döneminde kayyımlık Türkiye'de yeni bir meslek haline gelmiştir, verimli bir meslek haline gelmiştir. İktidar kendisine muhalif sermaye gruplarını kontrol altına almak için kayyım yöntemine başvuruyor. Özel sektöre yapılan kayyım ne kadar yanlışsa, seçilmiş belediyelere getirilmek istenen kayyım uygulaması da yanlıştır." ifadesini kullandı.

Erciş ve Midyat'ın il olması konusunda da Dudu, "İl olması gereken ilçeler varsa, hak eden ilçeler varsa her yerde bu düşünülebilir. Ama yeterki başka amaçlarla, art niyetlerle yapılmasın." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement