CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Suriyeli muhaliflerin eğitilmesine yönelik ABD ile Türkiye arasında imzalanan "eğit-donat programı" anlaşmasına ilişkin, "Türkiye'de yaşanabilecek herhangi bir terör saldırısında hayatını kaybedecek olan vatandaşlarımızın ölümünden bizzat bu sözleşmenin altına imza atan Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililer sorumlu olacaktır" dedi.

25.02.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Suriyeli muhaliflerin eğitilmesine yönelik ABD ile Türkiye arasında imzalanan "eğit-donat programı" anlaşmasına ilişkin, "Türkiye'de yaşanabilecek herhangi bir terör saldırısında hayatını kaybedecek olan vatandaşlarımızın ölümünden bizzat bu sözleşmenin altına imza atan Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililer sorumlu olacaktır" dedi.

Eryılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik operasyonun temel nedeninin "eğit-donat" sözleşmesi olduğunu öne sürdü.

Söz konusu sözleşmenin Türkiye'yi büyük bir terör tehdidi ile karşı karşıya getirdiğini ve IŞİD ile El Kaide gibi örgütlerin hedefi haline getireceğini iddia eden Eryılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Siz uluslararası alanda Birleşmiş Milletler tarafından meşru görülen bir hükümete karşı imzalamış olduğunuz terörle mücadele konusundaki uluslararası sözleşmelere rağmen teröre destek veren, terör guruplarıyla işbirliği yapan, onları eğiten silahlandıran bir noktada olamazsınız. Bunu yaptığınız zaman uluslararası hukuku çiğnemiş olursunuz, uluslararası teröre destek veren bir ülke konumuna düşersiniz. Bu da sizi haydut devlet, eşkıya devlet haline getirir. Yarın bir başka ülke yine Türkiye'de bir takım emelleri olan grupları alıp aynı şekilde silahlandırıp eğittiği zaman, bunu açık açık yaptığı zaman, bunlarla sözleşme yaptığı zaman dahi sizin kalkıp söyleyecek bir tek sözünüz olamaz."

Çok tehlikeli bir dış politika izlendiğini ve ulusal güvenlik ile çıkarların yok sayıldığı öne süren Eryılmaz, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'de yaşanabilecek herhangi bir terör saldırısında hayatını kaybedecek olan vatandaşlarımızın ölümünden bizzat bu sözleşmenin altına imza atan Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililer sorumlu olacaktır" diye konuştu.

"Eğit-donat" sözleşmesinin ceza hukuku, Terörle Mücadele Kanunu ve imzalanan uluslararası sözleşmeler açısından suç olduğunu savunan Eryılmaz, cumhuriyet savcılarına da çağrıda bulunarak sözleşmenin altına imza atanlar hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement