CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz, Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Hatay'da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

15.02.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Hatay'da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Defne ilçesindeki bir restoranda düzenlediği toplantıda konuşan Eryılmaz, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını belirtti.

Eryılmaz, bugüne kadar yerel basının sorunlarını mümkün olduğunca dile getirmeye çalıştığını kaydederek, basının çok ciddi bir baskı altında olduğunu iddia etti.

Muhalefete, eleştiriye ve farklı görüşte olan siyasilere tahammül edemeyen siyasi bir iktidarın olduğunu öne süren Eryılmaz, şöyle devam etti:

"Basının ekonomik ve siyasal anlamda ciddi bir baskı altında olduğunu görüyoruz. Bundan sonraki bütün mücadelemiz basın üzerindeki bu kuşatmayı biran önce kaldırmaktır. Bu ancak bir siyasi iktidar değişikliği ile mümkün olabilir. Ben buna yürekten inanıyorum. Şu anda basın hak ettiği noktada değildir. Kamuoyu bu nedenle de Türkiye'de olup bitenler konusunda yeterince bilgi sahibi olamıyor. CHP iktidarında basın üzerindeki bu kuşatmayı kaldıracağız. Daha özgür ve bağımsız bir medya oluşturma mücadelesi içinde olacağız."

Toplantıya Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz, Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement