CHP Hatay Milletvekilleri Ediboğlu ve Eryılmaz'ın Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP Hatay Milletvekilleri Ediboğlu ve Eryılmaz'ın Basın Toplantısı

CHP Hatay Milletvekilleri Ediboğlu ve Eryılmaz\'ın Basın Toplantısı

ANKARA (İHA) – CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği raporda IŞİD’ın militanlarının Hatay’da bulunduğunu belirttiğini öne sürerek, “Sınırları duvarla örmeye çalışıyoruz.

06.05.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği raporda IŞİD'ın militanlarının Hatay'da bulunduğunu belirttiğini öne sürerek, "Sınırları duvarla örmeye çalışıyoruz. Bizim niyetimiz sınırı korumaksa, o sınırı çok rahat şekilde korur. Duvara da, hendeğe de ihtiyacı yok. Çok daha teknolojik yöntemler var" dedi.

CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu ve Refik Eryılmaz ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anarak başlayan Ediboğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği raporda IŞİD'ın militanlarının Hatay'da bulunduğunu belirttiğini öne sürdü. Ediboğu, "Yazılanlar Hatay halkının hepsinin bildiği konular. Devletin çeşitli yetkilileri tarafından sürekli yalanlanmıştı. Bu rapor ise bütün söylediklerimizin doğru olduğunun itirafıdır. Biz, Sayın Dışişleri Bakanı'ndan, Sayın Valimizden açıklama bekliyoruz" dedi.

Ediboğlu, çeşitli ülkelerden teröristlerin nasıl geldiğini sorarak, "Bizim bildiğimiz ama hep inkarla karşılaştığımız konular var. Hatay Havaalanı'nın önemli bir merkez olduğu, çeşitli ülkelerden militan olarak yetiştirilen El Kaide militanlarının nasıl, hangi köyden geçirildiğini anlatıyor. Hatay Valisi sanki oranın mülki amiri değilmiş gibi şikayet ediyor. 3 yıl geçmiş, bunları şikayet ediyor pozisyonda değil, bunları önleyecek konumda olmalıydı" diye konuştu.

Türkiye'de Bosna-Hersek, Suriye benzeri iç savaşın yaşanabileceği uyarısında bulunduklarını söyleyen Edipoğlu şöyle devam etti:

"Devletin, vatandaşlarımızın, medyanın hakikaten duyarlı olması lazım. Sınırlarımızı Suriye savaşından önceki gibi korumak zorunda olduğumuzu söylüyoruz. Sınırları duvarla örmeye çalışıyoruz. Bizim niyetimiz sınırı korumaksa, o sınırı çok rahat şekilde korur. Duvara da, hendeğe de ihtiyacı yok. Çok daha teknolojik yöntemler var."

Ediboğlu, sınır ile duvar arasında 300 metrelik bir mesafenin boşta kaldığını belirterek, muhaliflere bölge oluşturulup oluşturulmadığını sordu.

Milletvekili Refik Eryılmaz ise, vatandaşın kendini güvende hissetmediğini öne sürerek, "Vatandaşlar kendi tedbirlerini almak zorunda kalacaklar. Eğer siz oradaki Vali'yi, Jandarma Komutanı'nı, diğer devlet görevlilerinin elinin kolunu bağlayan, bu silahlı muhaliflere destek veren bir anlayışla hareket ederseniz o devlet görevlileri vatandaşların güvenliğini sağlayamazlar. Sınırlar tamamen silahlı muhaliflerin elinde" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Hatay Milletvekilleri Ediboğlu ve Eryılmaz'ın Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement