CHP Hatay Milletvekillerinden Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Yerel

CHP Hatay Milletvekillerinden Sağduyu Çağrısı

CHP Hatay Milletvekillerinden Sağduyu Çağrısı

Eryılmaz: "Hem devlet yetkililerine hem gençlere hem de vatandaşlarımıza sağduyu çağrısında bulunuyoruz"

17.09.2013 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl sağduyu çağrısında bulundu.

Milletvekili Eryılmaz, CHP il başkanlığında düzenlenen toplantıda, hem devlet yetkililerine hem gençlere hem de vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunduklarını söyledi.

Gezi Parkı olaylarıyla başlayan ve daha sonra ülkenin tüm il ve ilçelerine sirayet eden "demokrasi ve özgürlük talep eylemlerinin" sonucunda Hatay'ın 3 gencini kaybettiğini ifade eden Eryılmaz, bu olayların Antakya'da Armutlu Mahallesi'nde halen devam ettiğini kaydetti.

Eylemlerin, Hatay'ın barış ve kardeşlik ortamına zarar vermeye çalışan bir sürece doğru ilerlediğini vurgulayan Eryılmaz, şöyle devam etti:

"Buradan bu barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının korunması adına bir çağrıda bulunuyoruz. Önce devlete ve ilgili yetkililerine üzerlerine düşen sorumlulukları, yasal çerçevede devletin baskıcı yüzünü değil şefkatli yüzünü uzatarak, bu gençlerin de ülkenin gençleri olduğunu vatandaşlarımızın demokratik, barışçıl eylemlerini yerine getirmesi noktasında gerekli saygıyı gösterme ve sorumluluğu almaya davet ediyoruz. Gençlerimize de sağduyulu olmaya ve yasal çerçevede bölgenin, ilin huzurunu birlik ve beraberliğini, hoşgörüsünü zedeleyecek tutum ve davranışlardan derhal kaçınmaya davet ediyoruz. "

Yaşananlardan dolayı Hatay halkın yorulduğunu belirten Eryılmaz, "Yorulan Hatay halkına nefes aldırma adına hem devlet yetkililerine hem gençlere ve vatandaşlarımıza sağduyu çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Eryılmaz, gençlerin provokasyona gelmemesini ve daha barışçıl yöntemlerle taleplerini yansıtmalarını istedi.

Akgöl de olaylar başladığından beri değil seçildiklerinden bu yana birlik ve beraberliğin savunulması, barışın korunması gerektiğini savunan bir parti olduklarını kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Hatay Milletvekillerinden Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement