Chp, Hayvan Barınaklarını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Chp, Hayvan Barınaklarını Meclis Gündemine Taşıdı

Hayvan barınaklarını Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları sordu.

03.08.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan barınaklarını Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları sordu.

Nazlıaka, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Ankara'da sokak köpeklerinin sayısı yaklaşık olarak saptanmış mıdır? Bu sayı nedir? Bu hayvanlardan kaçının aşıları yapılmıştır?

Sokak köpekleriyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesine ulaşan şikayet sayısı nedir?

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait köpek barınağı sayısı nedir? Bu barınaklarda kaç hayvan bulunmaktadır? Bu barınakların koşullarının vatandaşlar tarafından denetlenmesi için bu barınaklar ziyarete açık mıdır? Değilse bu olanak neden sağlanmamaktadır?

Bu barınaklarda kurulacak kamera sistemiyle ilgi duyan vatandaşların bilgisayar üzerinden barınakları izlemesi sağlanamaz mı? Bu konuda bir çalışma yapılacak mıdır?

Hayvanların korunması, hayvan sevgisini çocuklara öğretecek ortamların oluşturulması çağdaş bir kentin ön koşullarından biri değil midir? Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar var mıdır? Nelerdir?

2009-2014 yıllarında yıllar itibariyle sokak hayvanlarının aşılanması, korunması, çevreyle uyumlu yaşaması, bakımı için Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ayrılan kaynak miktarı nedir? Yeterli midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp, Hayvan Barınaklarını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement