CHP Heyeti Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Politika

CHP Heyeti Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu

CHP Heyeti Yüksekova\'da İncelemelerde Bulundu

HAKKARİ (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinden oluşan heyet, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gelerek yaşanan çatışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

28.08.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinden oluşan heyet, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelerek yaşanan çatışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Yüksekova'da iki gün önce Hakkari Valiliği tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve ardından yaşanan çatışmalarla ilgili bölgede inceleme yapan CHP heyeti, bugün sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçe merkezine geldi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker'den oluşan heyet, ilk olarak Yüksekova Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcı Hüsnü Beşer ve İHD ilçe temsilcileriyle görüşen heyet, ardından olayların yaşandığı Orman ve Mezarlık mahallelerine geçti. Olaylarda hayatını kaybeden Fettah Es için kurulan taziye çadırını ziyaret eden heyet, burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Heyet daha sonra çatışmalarda havan topunun isabet ettiği belirtilen bir evde incelemelerde bulunarak ev sahiplerinden bilgi aldı.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Sağlar, "İnadına barış diyeceğiz. Barış sadece bir insan istedi diye yapılmaz. Barışı Türkiye'de yaşayan Türk, Kürt, Arap, Laz herkes istiyor. Barış olmazsa demokrasi olmaz, barış olmazsa ekonomi olmaz ve barış olmazsa yaşam olmaz. Kinle bir yere varılmaz. Bu nedenle bugün milletvekili arkadaşlarımızla buraya gelerek, sizlerin yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek istedik. Dönüşte de bu sıkıntıları rapor halinde meclise taşıyacağız" dedi.

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet'i makamında ziyaret eden CHP'li heyetin Hakkari'ye giderek Vali Yakup Canbolat ile görüşeceği belirtildi.

Heyete, CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve bazı partililer eşlik etti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Heyeti Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement