CHP Heyetinin İkinci Durağı Cumhuriyet Gazetesi... - Son Dakika
Güncel

CHP Heyetinin İkinci Durağı Cumhuriyet Gazetesi...

Chp Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu kendisi gibi gazeteci olan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in İpek Medya Grubu'nu ziyaretinin ardından ikinci durağı Cumhuriyet Gazetesi oldu.

01.09.2015 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu kendisi gibi gazeteci olan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in İpek Medya Grubu'nu ziyaretinin ardından ikinci durağı Cumhuriyet Gazetesi oldu. CHP heyeti gazetenin Şişli'de bulunan binasına gelerek, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nin neredeyse cumhuriyetle yaşıt olduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin demokrasi mücadelesinde, parlamenter sistemin oluşmasından, Kurtuluş Savaşı'nda ve sayısız darbeyle maalesef hasar almasının, tekrar demokrasiye dönmesinin tanığı olan bir gazete. O yüzden bizim için eski bir gazeteci olarak ve yeni bir siyasetçi olarak demokratik sistemin vazgeçilmez parçası olan medyanın ve cumhuriyetin böyle bir günde ziyareti anlamlı" dedi.

Enis Berberoğlu, "Maalesef son bir haftadır bütün kamuoyunun gözü önünde, komik bir şekilde adeta bizim eski mesleğimizi yaralayan bir takım dedikodular dolaşıyor. 'Şu medya grubuna bu yapılacak, öteki medya grubuna şöyle hasar verilecek, bir başka medya grubuna el konulacak…' Maalesef sanki bu ülkede hükümet yokmuş gibi bu konular bir internet fenomeni tarafından dile getirilirken; ülkenin hiçbir yetkili ağızı 'yok böyle bir şey' de demiyor, 'böyle bir soruşturma var, sebebi bu' da demiyor, 'medyayla alakası yok' hiç demiyor. Bence zaten esas amaçta o. Önümüzde yaklaşan seçimler öncesinde, Türkiye tek renkli, tek sesli tek emre, ulu emre itaat eden bir ülke haline getirmek planının parçası bunlar" diye konuştu.

"KENDİ HİKAYESİNİ ANLATMASI YETERLİYDİ BİZİM AÇIMIZDAN"

Berberoğlu, "Bugün Cumhuriyet Gazetesi özelinde ziyaretimizin sebebi; bu Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu'nu teşkil ederken, diğer eski gazeteci arkadaşlarımızla birlikte ilgili arkadaşlardan, eski meslektaşlarımızdan bilgileri, verileri toplayıp burada bir fotoğraf çekip, bu fotoğrafı bizim eski mesleğimizin, sizin hali hazırdaki mesleğinizin en çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile paylaşıp, medya özgürlüğü açısından önümüzdeki kısa, orta, uzun dönemde, yapılabilecekler nedir diye bizi talimatlandırmalarını istemek" ifadelerini kullandı.

Berberoğlu, "Bu çerçevede Can Dündar bey'e geldik. Can Dündar bey de biliyorsunuz canlı bir vaka. Devletin suçunun, devlet sırrı olduğu bir ülkede, o suçu ifşa etmekten dolayı, bizzat bu ülkeyi tek başına yönetmekte azimli, gayretli eski bir siyasetçi, yeni bir cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmiş bir şahsiyet. Kendisinden bu bakımdan feyz aldık. Neler olabilir? Medyaya devamında nasıl baskılar uygulanabilir? Zaten kendi hikayesini anlatması yeterliydi bizim açımızdan" dedi.

"SESSİZ KALARAK BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEKLERİNİ SANANLARA ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM"

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da ziyaretten çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Medyaya baskı operasyonlarının amacı medyayı yıldırmak, yalnızlaştırmak, yalıtmaksa, tam ters teptiğini bugün gördük. Büyük bir mesleki dayanışma yaşanıyor gün boyu. Şimdi CHP heyetinin gelmesiyle de bunun siyasi bir dayanışmaya da dönüştüğünü görüyoruz. Doğrusu hep hayalini kurduğum bir şeydi. Böyle kriz anlarında ya da medya özgürlüğünün baskı altında olduğu zamanlarda siyasetim, medyanın hep birlikte ortak tavır alması… Onun için teşekkür ediyorum CHP heyetine. Bu kadar resfleks gösterdikleri, hızla yardıma koştukları için ve bu dayanışmayı bizimle sergiledikleri için. Aynı zamanda meslektaşlarımız, bunun acısını çekmiş insanlar. Siyaset dünyasına geçmekle bu şeyden kopmadıklarını da gösterdiler. Bunun daim olmasını diliyorum, örnek olmasını diliyorum, diğer partilere örnek olmasını, diğer medya kuruluşlarına, sessiz kalarak bu işin üstesinden gelebileceklerini sananlara örnek olmasını diliyorum. Biz çok mutlu olduk, yalnız olmadığımızı hissettik" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Heyetinin İkinci Durağı Cumhuriyet Gazetesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement