CHP Heyetinin Şanlıurfa'da Çiftçi ve Sulama Birlik Başkanlarıyla Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

CHP Heyetinin Şanlıurfa'da Çiftçi ve Sulama Birlik Başkanlarıyla Görüşmesi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden (DEDAŞ), CHP heyetinin Şanlıurfa'da çiftçi ve sulama birlik başkanlarıyla görüşmesi sonrası yapılan açıklamaya tepki geldi.

14.07.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden (DEDAŞ), CHP heyetinin Şanlıurfa'da çiftçi ve sulama birlik başkanlarıyla görüşmesi sonrası yapılan açıklamaya tepki geldi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, dün bir grup CHP milletvekilinin Şanlıurfa'yı ziyaret ederek 2014 yılından bu yana ödenmeyen elektrik borcundan dolayı elektrikleri kesilen sulama birliği yöneticileri ve birliğe üye çiftçilerle görüştüğü anımsatılarak, DEDAŞ şubesine önceden belirlenen ziyareti iptal eden heyetin basına yanıltıcı bilgiler verdiği savunuldu.

Heyettekiler tarafından Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi, kayıtlı ve denetime açık şirket hakkında hakaret ve ithamlar kullanıldığı kaydedilen açıklamada, bunlarla ilgili tüm hukuki haklar saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun aydınlatılması gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, yapılan kesintinin, Tatarhöyük Sulama Birliğinin, geçmiş yıllarda kullandığı elektrik bedeli 15 milyon liralık borcun, herhangi bir faiz ve gecikme bedeli uygulanmadan indirime gidilerek 5 milyon 700 bin liraya düşürülmesine ve son ödeme tarihinin defalarca ertelenmesine rağmen ödenmemesinden kaynaklandığı vurgulanarak, şöyle denildi:

"Bölgede sulamanın kesintiye uğramaması için borcun yüzde 35'inin tahsili için birlik tarafından 11 Temmuz'da verilen ödeme sözü beklendi ancak birlik ödemeyi yapmadı. Sonuçlarının böyle olacağı bilindiği halde ödeme yapılmaması bir tercihtir ve tahsil edilemeyen her kuruş borcun 80 milyon insanımızdan gasp edilen bir pay olduğu da unutulmamalıdır. Tek taraflı görüşme yapıp, ardından da basın toplantısı düzenleyerek bir şirket hakkında hakaret ve iftiralarda bulunmak, elektrik borcu tahsilatı gibi kronik bir sorun karşısında borcunu ödemeyenleri savunarak 'elektriği keserlerse haftaya daha kalabalık gelir şalteri kendimiz açarız' şeklinde konuşmak kanunun emrine karşı gelmeyi önermektir."

Açıklamada, karşılıklı anlayış, hukuka saygı ve diyalog ile çözülebilecek soruna, tek yanlı tavırlarla yaklaşmadan, derinlemesine ve gerçek bilgilerle bakılmasının zaruri olduğu kaydedildi.

CHP heyetinin temasları

CHP'li Balıkesir milletvekilleri Namık Havutçu ve Mehmet Tüm, İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Dursun Çiçek, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek dün Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Tatar Höyük Sulama Birliğinde bazı sulama birliği başkanları ve çiftçilerle bir araya gelmiş, elektrik kesintilerine ilişkin görüşme gerçekleştirmişti.

Pekşen, heyet adına gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşın zengin olmasını, ülkesindeki tarım ürünlerinin artmasını istediğini belirterek, "Elektrik kesintileri ülkedeki 78 milyon insanın hukukuna saldırıdır. Pazartesi elektrikler kesilirse biz buraya 8 değil 38 milletvekili ile geliriz ve kapatılan şarteli açarız." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Heyetinin Şanlıurfa'da Çiftçi ve Sulama Birlik Başkanlarıyla Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement