CHP İl Başkanı Bulut: Erdoğan'ın Mitingine Katılım Sağlanması İçin Yapılanlar Kabul Edilemez - Son Dakika
Güncel

CHP İl Başkanı Bulut: Erdoğan'ın Mitingine Katılım Sağlanması İçin Yapılanlar Kabul Edilemez

CHP İl Başkanı Bulut: Erdoğan\'ın Mitingine Katılım Sağlanması İçin Yapılanlar Kabul Edilemez

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Adanalılarla Buluşma' mitingine katılım sağlanması için kamu kurumlarına resmi yazılar gönderildiğini, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

29.05.2015 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Adanalılarla Buluşma' mitingine katılım sağlanması için kamu kurumlarına resmi yazılar gönderildiğini, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bulut, Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka hitap edeceği 'Adanalılarla Buluşma' mitingine katılım sayısını arttırmak için her tarafa baskı yapıldığını ileri sürdü. Adana merkez ve ilçelerinde okulların öğleden sonra 3 ders yaptırılarak öğrencilerin de mitinge katılımının sağlandığını, okul önlerinden veliler için de otobüs seferleri düzenlendiğini öne süren Bulut, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Özellikle öğrenci çocukları miting alanına götürmeye çalışıyorlar. Yaşı küçük çocuklar için velilerden izin alınması lazım. Velilere yazı gönderiyorlar. 'Kentimize gelecek olan Cumhurbaşkanının mitingine katılmak için velisi bulunduğum öğrencinin mitinge katılmasına izin veriyorum' diye bir kağıt imzalatıyorlar. Öğrenci velileri bunu imzalasa bir dert, imzalamasa başka bir dert. Mevcut hükümet fişleme olayını ilkokullara kadar düşürmüş durumda. Bu bir fişleme olayıdır, mitinge katılım için izin verenler ve vermeyenlerin kayıtları alınıyor. Hastanelerde, sağlık ocaklarında, Milli Eğitim'de, devletin tüm kurumlarında benzer örnekler var. Keşke Cumhurbaşkanı gerçekten bir Cumhurbaşkanı edasıyla miting yapıyor olsa, Cumhurbaşkanı kimliğiyle, kişiliğiyle toplumun önüne çıkıyor olsa. Bir parti görevlisi gibi çıkıyor ve genelde hükümetin oylarının düştüğü yerlerde çıkıyor. Oylar ne kadar düşüyorsa baskı da o kadar artıyor. Bu işi kılıfına uydurmuş durumdalar. Bunlara karşı yasal olarak başvuru yapsak bile bir şey ifade edeceğini zannetmiyorum ama toplum bunların hepsini görüyor. Parti olarak da vatandaş olarak da bunun cevabını sandıkta vereceğiz."

'SUÇTUR, KABUL EDİLEMEZ'

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Öğrenci ve öğretmenleri resmi yazılar ve sözlü emirler üzerinden zorla AKP'nin ve Cumhurbaşkanının mitinglerine götürülmek istenmesi açıkça suçtur ve kabul edilemez. Devletin bütün olanaklarının iktidar partisi ve onun propagandasını yapan Cumhurbaşkanının 'açılış töreni' görünümlü mitingleri için seferber edilmesi kabul edilemez. Milli Eğitim Müdürlüklerinin görevi iktidar partisinin mitinglerine insan toplamak değil, eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. Dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nün personel, öğrenci ve veli üzerinde yaratmış olduğu psikolojik baskıyı kınıyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP İl Başkanı Bulut: Erdoğan'ın Mitingine Katılım Sağlanması İçin Yapılanlar Kabul Edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement