CHP İl Başkanı Keskin: 'Hiç Kimse, 'Laik Olmayan Bir Anayasa Yapacağız' Diyemez - Son Dakika
Güncel

CHP İl Başkanı Keskin: 'Hiç Kimse, 'Laik Olmayan Bir Anayasa Yapacağız' Diyemez

CHP İl Başkanı Keskin: \'Hiç Kimse, \'Laik Olmayan Bir Anayasa Yapacağız\' Diyemez

Chp Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini eleştirerek, "Hiç kimse 'Laik olmayan bir Anayasa yapacağız' diyemez" dedi.

28.04.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini eleştirerek, "Hiç kimse 'Laik olmayan bir Anayasa yapacağız' diyemez" dedi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, laikliğin, demokrasinin temel taşı olduğunu söyledi. Keskin, laik olmayan bir Anayasa yapma düşüncesini taşıyan AK Parti ve kadrolarının, Cumhuriyet rejimini hedef alan Anayasa değişikliği için AKP iktidarının gizli ajandasını gözlerinin önüne serdiğini anlatan Keskin, şöyle konuştu:

"Tekçi ve mezhepçi bir anlayışla hazırlanacak 'Dindar bir Anayasa' ile getirilecek başkanlık rejiminin her türlü inanç ve ifade özgürlüğünü yok eden bir baskı rejimi olacağının itirafı niteliğinde açıklamalar yapan bu şahıs, TBMM Meclisi'nin Başkanlık kürsüsünden derhal inmelidir. 7'den 70'e bu topraklarda yaşayan tüm insanlarımızın ortak mücadelesi ile yokluklara rağmen büyük bir özveriyle kurulan Cumhuriyetimizin kazanımlarının ilk ve temel dayanağı olan laiklik ilkesi bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Yıllardır sistemli ve planlı şekilde hedef alınan aydınlarımızın uğruna can verdiği laiklik ve aydınlanma hareketi bugün artık fütursuzca ve doğrudan hedef alınmaktadır. Meclis Başkanı'nın bu çıkışı aynı zamanda bugüne kadar ( Türkiye'de laiklik ile ilgili bir tehdit yoktur) diyebilen kullanışlı, işbirlikçi aydınlara da bir cevap niteliğindedir. Üzülerek ifade ediyorum ki ilimiz AKP milletvekili Emrah Karayel'in de haddini aşarak bu açıklamaya desteklerini bildirmiştir. Kendisini şiddetle kınıyorum."

Laikliğin; adalet ve vicdan ve özgürlüğün eşit şartlarda gerçekleştirilebilmesi demek olduğunu vurgulayan Feyzullah Keskin, şunları kaydetti:

"Hiç kimse (laik olmayan bir Anayasa yapacağız) diyemez. Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir. Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Örgütü olarak laikliğe karşı açılmış her cephede en ön safta yer alırız. Bu devleti kabile devleti sananlara Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu yoksul halkın Cumhuriyet'i nasıl kurduğunu yeniden milyonlarla hatırlatırız."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP İl Başkanı Keskin: 'Hiç Kimse, 'Laik Olmayan Bir Anayasa Yapacağız' Diyemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.

  • Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı
    13:54 Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartmanın 3. katından düşen 9 yaşındaki kız çocuğu yaralandı. Olayın ardından kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.


Advertisement