CHP İl Başkanı Serter, ?izmir'de AKP Eridi" - Son Dakika
Güncel

CHP İl Başkanı Serter, ?izmir'de AKP Eridi"

CHP İl Başkanı Serter, ?izmir\'de AKP Eridi"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Türkiye'de CHP'nin en başarılı ili olduğunu oy sayısını da yüzde 3-4 arttırarak İzmir'i TBMM'de 13 veya 14 milletvekiliyle temsil edeceklerini söyledi.

07.06.2015 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Türkiye'de CHP'nin en başarılı ili olduğunu oy sayısını da yüzde 3-4 arttırarak İzmir'i TBMM'de 13 veya 14 milletvekiliyle temsil edeceklerini söyledi. Türkiye genelinde seçim sonuçlarının hiçbir parti için büyük başarı olmadığını belirten Serter, İzmir'de AKP'nin yüzde 10-12 arasında oy kaybıyla eridiğini söyledi.

Türkiye geneli ve İzmir'de oy oranlarının ve milletvekili sayısının ana hatlarıyla belli olmasının ardında CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, saat 20.30'da milletvekili adayları Özcan Purçu, Ali Yiğit, Ali Kemal Elitaş ve Nurgül Uçar'la birlikte sonuçları değerlendirdi. CHP İl Başkanı Bedri Serter, an itibariyle CHP'nin Türkiye genelinde oylarını koruduğunu, İzmir'de ise 2011 seçimlerindeki yüzde 43'lük oy oranını yüzde 47'ye çıkardıklarını söyledi. Serter, Konak, Buca ve Karşıyaka'dan gelecek oylarla bu oranı yüzde 50-51'lere çekeceklerini tahmin ettiğini 13 veya 14 milletvekili çıkarmayı beklediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aday olarak katkı verdiği İzmir yerel seçimlerde kaybettikleri sekiz ilçenin altsında oy oranı olarak birinci parti olduklarını, geride oldukları Kemalpaşa'da oy oranının koruduklarını, Kiraz'da ise yüzde 12 arttırdıklarına dikkat çekti.

Serter, seçime katılımın yüksek olduğunu belirterek İzmir'de AKP'nin yüzde 10-12 oranında oy kaybettiğini açıkladı. AKP oylarının MHP ve HDP'ye gittiğini, yüzde 3-4 oranında oyu da CHP'nin çektiğini belirten CHP İl Başkanı Bedri Serter 'Bu sonuçlar AKP'nin İzmir'de eriyişini gösteriyor" dedi.

Serter, seçim sonuçlarının hiçbir parti için büyük bir başarı olmadığını söyledi. Sonuçların AKP'nin erimesi anlamına geldiğini dile getiren Serter 'HDP kazançlı parti olarak görülüyor. CHP olarak oy oranını koruduk. Halkımıza anlattık, çok mücadele ettik ama halkın teveccühü böyleymiş. CHP'de İzmir'i Türkiye'nin en başarılı ili olarak görüyorum. Temennim bir daha seçimlerde her ilin İzmir'e benzemesi" dedi.

Serter, sandık kurullarında oy toplama sandık kurulu başkanın tek başına gitmesine itiraz ettiklerini, kanuna göre iki görevlinin daha olması gerektiğini seçim kuruluna bildirdiklerini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP İl Başkanı Serter, ?izmir'de AKP Eridi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement