CHP İl Genel Meclisi Aylık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

CHP İl Genel Meclisi Aylık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

CHP İl Genel Meclisi Aylık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri her ay düzenli olarak İl Genel Meclis Toplantısı’nın ardından yaptıkları ’Aylık Değerlendirme Toplantısı’nı parti binasında İl Başkanı Halil Furat’nın da katılımıyla gerçekleştirdiler.

13.10.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri her ay düzenli olarak İl Genel Meclis Toplantısı'nın ardından yaptıkları 'Aylık Değerlendirme Toplantısı'nı parti binasında İl Başkanı Halil Furat'nın da katılımıyla gerçekleştirdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Halil Furat ve İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından her ay düzenli olarak İl Genel Meclis Toplantısı'nın ardından gerçekleştirilen 'Aylık Değerlendirme Toplantısı' parti binasında yapıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Halil Furat, şunları söyledi:

'Her ay başında İl Genel Meclisi toplantılarından sonra yaptığımız grup toplantısının bir yenisini yapıyoruz. Arkadaşlarımız bu ay olayları yerinde incelenmek adına bir iki çalışmayı daha önce yapılan basın toplantısında anlatıldı. Çaydeğirmeni Beldesindeki HES çalışmalarında dolayı köprü ayaklarının boşalmasından kaynaklanan tehlikede köprünün zarar görmesi durumunda halkın mağdur olacağı yönünde bir düşünce hasıl oldu. Arkadaşlar gittiler, olayı yerinde inceleyerek bu konuda Zonguldak basınını ve kamu oyunu bilgilendirdiler. Daha sonra aynı çalışmalar eşliğinde biliyorsunuz, AK Parti grubunun gündeme getirdiği iç kavgadan kaynaklanan yapılan asfalt ile ilgili belde belediyesi sınırları içinde bir takım sorunlar vardı. Biz kesinlikle asfalta karşı değiliz, köylere yapılan hizmete hiçbir şekilde karşı değiliz. Köylere yapılan hizmet evimizin önüne yapılıyor gibi görürüz. Onun için yapılan hizmetleri destekliyoruz. Tabi Zonguldak'ın sorunları çok AK Parti iktidarı döneminde geri giden bir şehir ekonomisi ile fiziki yapılandırılması ile geri giden bir şehir o yüzden meclis üyesi arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor."

Ardından konuşan İl Genel Meclisi Grup Başkanı Fikret Zaman, bugün yapılan il genel meclisi toplantısını değerlendirerek şunları söyledi:

"Bizim amacımız 375 tane köye hizmet getirmek bununla ilgili bir çalışma içindeyiz. Köylerimizi dolanıyoruz. Sorunlarını tespit ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi Zonguldak her anlamda geri gidiyor. Bu geri gidişi elimizden geldiği şekilde durdurmaya çalışıyoruz. Bu dönemde olum olarak geçen kıvanç duyduğumuz 3 milyon TL'lik küçükbaş koyun alımı ile ilgili kredi alma yetkisini meclisten geçirdik Zonguldak köylerinde bulunan insanların bu küçükbaş hayvanları 36 ay vadeli kredi ile alma şansları olacak bu küçük bir kalkınma hamlesidir bunu geçirdik. 5 yıllık özel idarenin hazırlamış olduğu stratejik plan kalkınma planı bunun içerisinde başta köylerin yolları, su sorunları, sağlık sorunları, spor tesisleri destek anlamında güzel bir destek hazırlandı. İnşallah 5 yıllık süreç içerisinde yüzde 90'nını Zonguldak'a kavuşturursak güzel olacak. Daha önce 100. Yıl Bakacakkadı Tesisleri ile ilgili bugün meclise farklı bir gündem geldi. CHP grubu olarak gündeme alınmasını bile istemedik. 100. Yıl Bakacakkadı tesislerinin 10 yıllık süreçte zarar ettiği gerekçesi ile özel idaresinin sırtında kambur olmaktan kurtulmak için bu şirketten çekildik. Tekrar bir şirket kurulması gündeme getirildi. Bu şirket limanların temizlenmesinden tutunda mağaraların hizmete açılması gibi birçok şey, kapsayan bir şirket biz şu mantıkla karşı çıktı evet Zonguldak'ın kalkınmasını istiyoruz. Bu konularla ilgili buralarda yetkili kişiler var. Onlar bu görevleri yaparlar. Temizlikle ilgili yetkili kuruluşlar var onlar bu görevleri yaparlar. Biz buna 11 CHP gurubu olarak karşı çıktık. Hatta AK Parti grubundan iki kişi çekimser oy kullandı." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP İl Genel Meclisi Aylık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement