CHP İl ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

CHP İl ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı

CHP İl ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı

CHP Kayseri il ve ilçe belediye başkan adayları il binasında yapılan toplantıyla tanıtıldı.

15.01.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kayseri il ve ilçe belediye başkan adayları il binasında yapılan toplantıyla tanıtıldı. CHP Kayseri Büyükşehir belediye Başkan adayı Osman Çilsal, "En büyük projemiz, Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer belediyelere Türkiye Cumhuriyeti yazısını yazmaya geldik" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Binası'nda yapılan toplantıya CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, il ve ilçe belediye başkan adayları ile partililer katıldı. Toplantıda konuşan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Kulkuloğlu, "Bugün önümüzdeki 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinde nasıl bir kadroyla karşınızda olacağımızı, bir anlamda ilk olarak sizlerle paylaşıyoruz. Onun için önemli bir gün. Bir aradayız. İl başkanımızın dediği gibi cumhuriyet tarihimizin en ilginç günlerini AK Parti iktidarında yaşadık. AK Parti iktidarında iç ve dış politika iflas etmekle kalmadı. 17 Aralık operasyonlarıyla beraber gördük ki, artık enflasyon sepetinin içerisine para sayma makinesi, ayakkabı kutusu ve çelik para kasaları da koyulması gerekiyormuş. Biz 30 Mart yerel seçimlerini çok önemsiyoruz. Çünkü 30 Mart yerel seçimleri üstünlerin hukukuna son verileceği, hukukun üstünlüğünün bu ülkede yeniden tesis edileceği günün başlangıcı olacak" diye konuştu.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ise, "90 yıllık Türkiye Cumhuriyetimiz için, 90 yıllık iç içe, can cana, hak haka yaşama sürecimizin devamı için bu seçim çok önemli. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluştan beri olan, kurucu olan, kardeşliğimizin temelini oluşturan, Atatürk'ümüzün Kürt, Türk, Alevi, Sünni kanları iç içe geçmiş şehitlerimizin anlayışının oluşturduğu bir parti ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerine el koymaya karar vermiş bir parti. Büyükşehir Belediye ve 16 ilçe belediye başkan adaylarımızla, AK Parti'nin artık ayakkabı kutularında para saklamasına izin vermeyeceğiz anlayışıyla seçimlere, alanlara çıkmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

En büyük projelerinin Türkiye Cumhuriyeti yazısının geri getirilmesi olacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi'ne aday olan Osman Çilsal, "Bırakın ne mutlu Türk'üm demeyi, Türkiye adını her yerden söken, Türkiye Cumhuriyeti adını kurumlardan söken zihniyete gidin bakın. Ne Büyükşehir Belediyesi'nde, ne de Kocasinan ve Melikgazi Belediyesi'nde Türkiye Cumhuriyeti yazısı yoktur. En büyük projemiz, Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer belediyelere Türkiye Cumhuriyeti yazısını yazmaya geldik. Bir daha sökemeyecekler. Arkadaşlarımın her biri kendi branşında ehliyetli, liyakatli ve kendini ispat etmiş memlekete hizmet aşkıyla dolmuş kişiler. Biz bu ülkede, her birimizin kişisel yapacağı çalışmaları, bir ağaç gibi hür yürütsek de, bir kardeşlik ormanı inşa etmeye geliyoruz. İliyle ilçesiyle tüm Kayseri'yi istiyoruz hemşerilerimizden. O ne olduğu belirsiz, hangi dönemden geldiği belli olmayan havuzu kaldırıp, geçmişi geleceği gösteren Doğusu Melik Şah'ın miğferi, Batısı Atatürk'ün kalpağı, Güneyi Alperenlerin tolgası ve Kuzeye bakan yönünde bir elinde 16 Türk Devleti'nin okları üzerinde asılı genç kız ve batıya dönük bir elinde mızrağıyla hedefinin muasırlaşmak, medenileşmek olduğunu gösteren bir Türk gencinin evladının heykelini yaparak, Kayseri'nin kişiliğini bozmalarına izin vermeyerek başlayacağız hizmete. Biz onları da kurtarmak için çıktı. Adamı zorla ikidir itiyorlar. Ben söyledim. Haseki'ye özgürlük bağımsız Kayseri diye. Bunda da çok samimiyim. Gitsinler biraz istirahat etsinler. Parti okulu açıyorsunuz. Parti okulunuzdan bir tane adayınız yok. Kendi diplomasına güvenmeyen bir parti" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Kayseri İl ve ilçe adayları tek tek tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısında ise isimler şu şekilde;

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal, Kocasinan İlçe belediye Başkan adayı Mustafa Yıldız, Melikgazi belediye Başkan adayı Uğur Setenci, Develi İlçe Belediye Başkan adayı Burak İstanbullu, Yahyalı İlçe belediye Başkan adayı Mehmet Acarbaş, Sarız İlçe Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Eroğlu, Felahiye İlçe Belediye Başkan adayı İsmet Gürsel Kısır, Sarıoğlan İlçe Belediye Başkan adayı Mehmet Bayraklı, Pınarbaşı İlçe belediye Başkan adayı Salim Doğan, Yeşilhisar İlçe belediye Başkan adayı Mehmet Hamancı, Tomarza İlçe Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan, Bünyan İlçe Belediye Başkan adayı İbrahim Marzıoğlu, Akkışla İlçe Belediye başkan adayı Azmi Kazım Sonkur, İncesu, Hacılar, Özvatan ve Talas İlçe adayları ise henüz belirlenmedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP İl ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement