CHP İlçe Kongreleri - Son Dakika
Yerel

CHP İlçe Kongreleri

CHP Zonguldak Merkez ve Ereğli İlçe Başkanlıklarının 10. Olağan Kongreleri gerçekleştirildi.

06.12.2015 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Zonguldak Merkez ve Ereğli İlçe Başkanlıklarının 10. Olağan Kongreleri gerçekleştirildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, bir restoranda yapılan kongrede yaptığı konuşmada, partilerinde uzun yıllardır ilk defa milletvekili adaylarının ön seçimle belirlendiğini söyledi.

Ön seçimlere partililerin yoğun katılımı olduğunu ifade eden Turpçu, şöyle konuştu:

"7 Haziran milletvekili seçimlerinde 26 arkadaşımız aday adayı oldu ve partimizde müthiş bir enerji ortaya çıktı. Bu hareketlenen üyeler genel seçimlerde de partimiz için çalışacaklar diye düşündük ama bunun olmadığını gördük. Seçim çalışmalarında az arkadaşlarımızla birlikte mücadele ettik. Bu çalışmalarda destek veren özellikle kadınlarımıza teşekkür ediyorum. 2002 yılında olduğu gibi MHP, AKP'nin iktidar olması yönünde yol açmıştır. MHP yan çizmiştir ve AKP tekrardan iktidar olmuştur. Sorunlarımızın tamamı olduğu gibi ortada."

Konuşmaların ardından merkez ilçe başkanlığı için Ebru Çetinkaya Uzun ve Erol Sarıal aday oldu. Kongrede, 391 delegenin 313'ü oy kullanırken, Ebru Çetinkaya Uzun 193, Erol Sarıal ise 119 oy aldı. Merkez ilçe başkanlığına Ebru Çetinkaya Uzun seçildi.

Ereğli

Ereğli'de bir restoranda gerçekleştirilen kongrede ise Yaşar Balcı ve Sertan Ocakçı ilçe başkanlığı için aday oldu.

Kongrede, 384 delege oy kullandı. Ocakçı 215, Balcı 167 oy aldı 2 oy da geçersiz sayıldı.

Sertan Ocakçı sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, kazananın partileri olduğunu belirterek, "Partimizde birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP İlçe Kongreleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement