CHP İş Dünyası Grubu, Gaziantep'te - Son Dakika
Politika

CHP İş Dünyası Grubu, Gaziantep'te

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak "Türkiye, hükümetin bölgedeki yanlış politikaları nedeniyle geçen yıl 16 milyar dolar kaybetti." dedi.

29.01.2015 14:33  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, " Türkiye, hükümetin bölgedeki yanlış politikaları nedeniyle geçen yıl 16 milyar dolar kaybetti" dedi.

Öztrak, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, başta Suriye ve Irak'taki iç sorunların bölge ekonomisine etkisini görmek amacıyla Gaziantep'e geldiklerini söyledi.

Suriye meselesinin, Türkiye'yi uzun vadede etkileyecek karmaşık bir sorun yumağı haline dönüştüğünü vurgulayan Öztrak,  şunları kaydetti:

"Türkiye, önündeki fırsatları değerlendiremedi. Dünya Bankası verilerine göre bölgede çıkan çatışma ve savaşlar Türkiye'nin bu ülkelerle ticaretini geliştirememesi her bir vatandaşımız milli gelirden daha az pay almasına neden oldu. Dolayısıyla Türkiye, hükümetin bölgedeki yanlış politikaları nedeniyle geçen yıl 16 milyar dolar kaybetti."

Öztrak, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı illerdeki belediyelerin bütçeden aldığı payın artırılması gerektiğini vurguladı.

CHP'li heyet, program kapsamında sanayi ve ticaret odası, esnaf odaları birliği ve ihracatçı birliklerini ziyaret edecek, bazı sanayi tesislerinde incelemede bulunacak. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İş Dünyası Grubu, Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement